Musorujsag
Élő Eredmények
×

Florentino Pérez: Mbappé még nagyon fiatal, ha az elnök hívja telefonon, le van nyűgözve

Florentino Pérez: Mbappé még nagyon fiatal, ha az elnök hívja telefonon, le van nyűgözve

m4sport.hu
Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke az El Chiringuito TV vendége volt, ahol beszélt Kylian Mbappé párizsi szerződéshosszabbításáról, Erling Haalandról valamint Vinícius Júniorról is.

A világbajnok támadó, Kylian Mbappé többször is közel állt hozzá, hogy a madridiak játékosa legyen, azonban az üzlet meghiúsult, a játékos hosszabbított a Paris Saint-Germainnel.

„Mbappé arról álmodott, hogy a Real Madridban fog játszanimondta Florentino Pérez.Már tavaly augusztusban szerettük volna megszerezni, de nem engedték el, pedig folyton azt hajtogatta, a Real Madridban akar játszani.”

Pérez elmondta, hogy 15 nap alatt minden megváltozott, Mbappét politikailag és gazdaságilag is nyomás alatt tartották.

„Mbappé még nagyon fiatal, ha az elnök hívja telefonon, le van nyűgözve, habár nem sok értelme van annak, hogy a francia elnök hívogatja… – fogalmazott Pérez, majd hozzátette: Üzenetet küldött nekem. Akkor már tudtuk, hogy ő nem az a futballista, akit mi szeretnénk.”

A híresztelésekkel ellentétben Pérez nem érzi magát becsapva, és elmondta, a klubnál egyetlen játékos sem lehet fontosabb, ez pedig nem fog változni. Mbappé 2025-ig írta alá új szerződését, de még mindig csak 26 éves lesz, amikor újra ingyenesen elérhető lesz, vagyis a legjobb évei még hátravannak.

„Nem írtunk alá semmilyen előszerződést, ez nem lehetséges. Azt azonban soha nem mondtam, hogy ennyi, bezárultak az ajtók. Talán három év múlva megváltoznak a dolgok” – vélekedett a madridiak elnöke.

A hosszú interjúban Erling Haaland is szóba került: „Nálunk van a világ legjobb kilencese, Haalandot azért nem szerződtettük volna, hogy aztán a kispadon üldögéljen”.

A Real Madrid a napokban bejelentette a tehetséges középpályás, több topklub által is csábított Aurélien Tchouaméni érkezését.

„Mbappé megkérdezte tőle, hogy akar-e a PSG-be menni, ő pedig nemet mondott. Ez többször is előfordult. Számos klub érdeklődött iránta, a PSG és a Liverpool is akarta” – mondta.

Az elnök Vinícius Júnior hosszabbításáról is beszélt.

„Mindig azt mondja, hogy soha nem akar elmenni Madridból, és nem is akarjuk eladni. Szerintem biztosan meg fogja nyerni az Aranylabdát, ahogy idén Benzema is”.

Borítókép: EPA/Rodrigo Jimenez

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Mbappé cáfol: nem kapott példátlan hatalmat és nem a pénz miatt maradt Párizsban
Szombaton vált hivatalossá, hogy Kylian Mbappé nemet mondott a Real Madrid hívására és 2025-ig hosszabbított a Paris Saint-Germainnel. A francia kirakatcsapat sajtóhírek szerint felfoghatatlannak tűnő eurómilliós szerződéssel tartotta magánál a 23 éves támadót, olyan szintű hatalmi pozíciót biztosítva, melyet még nem látott a sportvilág, utóbbit viszont hétfői sajtótájékoztatón maga a játékos cáfolta – állítása szerint ez nem az ő hatásköre.
Külföldi futball