Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Bölöni László lett a Metz vezetőedzője

Hivatalos: Bölöni László lett a Metz vezetőedzője

m4sport.hu
A korábbi sajtóhíreknek megfelelően a francia élvonaltól búcsúzott Metz labdarúgócsapata bejelentette, hogy Bölöni László váltja Frédéric Antonettit a vezetőedzői poszton.

A Metz az utolsó előtti helyen végzett a 20 csapatos Ligue 1-ben, a klubvezetés az azonnali visszajutást tűzte ki célul, Antonettitől pedig elköszöntek. A L’Équipe úgy tudja, hogy a 69 éves erdélyi edzőt Bernard Serin elnök új tanácsadója, az a Lucien d’Onofrio ajánlotta be a kispadra, aki 2009-ben a Standard Liege elnökhelyettese volt, amikor a csapat Bölöni irányításával belga bajnoki címet szerzett.

A marosvásárhelyi születésű, játékosként a Steaua Bucuresti színeiben BEK-győztes Bölöni László a Créteil és az Orléans színeiben is futballozott Franciaországban, edzőként pedig dolgozott a Nancynál, a Rennes-nél, a Monacónál és a Lens-nál is. A román válogatott korábbi szövetségi kapitánya legutóbb a Panathinaikosz vezetőedzője volt, tavaly májusi távozása óta nincs csapata. Bölöni volt Cristiano Ronaldo első felnőtt edzője a Sportingban, 2002-ben ő hozta fel a portugál klub első csapatába a 17 éves tehetséget.

A Metz bejelentette Pierre Dréossi labdarúgó-igazgató kinevezését is, ő a Rennes-nél és a Panathinaikosznál is együtt dolgozott Bölönivel.

Borítókép: MTI/EPA/KOEN VAN WEEL

További tartalmak