Musorujsag
Élő Eredmények
×

Megvan a PSG kiszemeltje, de a Nice nem adja olcsón edzőjét – sajtóhír

Megvan a PSG kiszemeltje, de a Nice nem adja olcsón edzőjét – sajtóhír

m4sport.hu
Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Lille-t tavaly meglepetésre bajnoki címre vezető Christophe Galtier lehet a Paris Saint-Germain következő edzője, a szakember jelenlegi csapata, a Nice azonban nem akarja olcsón elengedni a trénert.

Christophe Galtier vezetésével a Lille a 2020/2021-es szezonban a papírformát borítva a Paris Saint-Germaint egy ponttal megelőzve megnyerte a francia bajnokságot. Két nappal a bajnoki cím megszerzése után a sikeredző bejelentette távozási szándékát, és a Nice-nél folytatta pályafutását, ahol 2024 nyaráig írt alá.

A PSG a hírek szerint megválik Mauriczio Pochettino vezetőedzőtől, és Galtier-t szemelte ki a kispadra, a Nice azonban próbálja a lehető legtöbbet kihozni a párizsiakkal kötendő üzletből. Francia sajtóhírek szerint a két klub között csütörtök óta folynak a tárgyalások, a Nice állítólag sok pénzt kér a tréner elengedéséért, jóval többet annál a hárommillió eurónál, amennyit tavaly nyáron a Lille-nek fizetett érte.

A L’Équipe úgy tudja, hogy a PSG nem akarja a kért összeget kifizetni Galtier-ért, de lehetőségként felmerült egy olyan megoldás is, amely szerint a párizsiak kevesebb pénzt utalnak át, cserébe néhány – elsősorban fiatal – játékos is átteheti a székhelyét Nizzába.

A két klub a hírek szerint a jövő héten döntésre szeretne jutni, ezután kezdődhetnének meg a tárgyalások a PSG és Galtier között.

Borítókép: Christophe Galtier (Fotó: EPA/Mohammed Badra)

További tartalmak