Musorujsag
Élő Eredmények

Gareth Bale menedzserei megerősítették, hogy tárgyalnak a Cardiff Cityvel

Gareth Bale menedzserei megerősítették, hogy tárgyalnak a Cardiff Cityvel

mti
Gareth Bale menedzsmentje a BBC-nek megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a Cardiff City vezetőivel, így elképzelhető, hogy a walesi futballista az angol másodosztályú csapatában folytathatja karrierjét.

Sajtóértesülések szerint Bale menedzserei más klubokkal is kapcsolatban vannak, az utóbbi hetekben több európai és amerikai egyesülettel is hírbe hozták. Ezek egyike volt a madridi Getafe is, de ezt a lehetőséget Bale már kizárta.

A csatár korábban kiemelte: mindenképpen játékban akar lenni, hogy megfelelő állapotban legyen a világbajnokságra.

Bale szerződése június végén jár le a Real Madridnál, amellyel az elmúlt kilenc évben 19 trófeát nyert, közte ötször a Bajnokok Ligájában ért csúcsra. Sorozatos sérülései miatt azonban teljesítménye elmaradt a várakozásoktól – annak idején a világ legdrágább átigazolása volt, a spanyol gárda 100,8 millió eurót fizetett érte a Tottenham Hotspurnek –, és az őt egyre élesebben kritizáló szurkolókkal is megromlott a kapcsolata.

A 32 éves támadó Cardiffban született, a walesi szövetség közös edzőpályát használ a város labdarúgócsapatával, amely a 24 csapatos Championship legutóbbi idényében a 18. helyen végzett. A katari vb-re kijutott válogatott is leggyakrabban a gárda stadionjában játssza hazai mérkőzéseit, Bale alapember és csapatkapitány a nemzeti együttesben.

Wales idén 64 év után, Európából utolsóként jutott ki ismét a vb-re, a november 21-én kezdődő katari tornán a B csoportban szerepel majd Anglia, az Egyesült Államok, valamint Irán társaságában.

Borítókép: Gareth Bale (Fotó: EPA/Peter Powell)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Bale: A Getaféhoz nem megyek, az biztos
Gareth Bale határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint a spanyol élvonalban 15. helyen zárt Getaféban folytatja pályafutását.
Külföldi futball
Madridon belül válthat csapatot Gareth Bale
Spanyol sajtóértesülés szerint elképzelhető, hogy a Real Madridtól távozó Gareth Bale nem hagyja el a spanyol fővárost, és a Getaféban folytatja pályafutását.
Külföldi futball