Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hiába hívta a PSG, két évvel megtoldotta szerződését a Leipzig gólgyárosa

Hiába hívta a PSG, két évvel megtoldotta szerződését a Leipzig gólgyárosa

MTI
Christopher Nkunku két évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította szerződését az RB Leipzig labdarúgócsapatával.

A 24 éves francia támadó a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Leipzig egyik kulcsembere, 2019-es érkezését követően – a klub honlapjának közlése szerint – 134 mérkőzésen 93 találatból vette ki a részét gólszerzőként vagy előkészítőként. Az előző idényben 54 „kanadai ponttal” végzett, és őt választották a Bundesliga-szezon legjobb játékosának. A bajnokságban 34 mérkőzésen 20-szor volt eredményes.

Nkunku sztárcsapatok érdeklődését is felkeltette, és saját bevallása szerint is foglalkoztatja a gondolat, hogy egyszer újra a Paris Saint-Germain játékosa legyen, amelyhez 2010-ben gyerekként került, és ahonnan 2019-ben igazolt Lipcsébe. Ennek azonban még nem jött el az ideje – közölte a szerződéshosszabbításkor.

„A Német Kupa elhódításával nagyszerű eredményt értünk el, számomra pedig egyértelművé vált, hogy az én történetem itt a klubnál még nem ért véget: többet akarunk” – mondta. Hozzátette: az RB Leipzig az elmúlt idények során hírnevet szerzett magának a nemzetközi porondon is, és bizonyította, hogy képes versenyben lenni a trófeákért.

„Erre szeretnénk építeni a jövőben, és egy lépéssel még ennél is tovább menni” – hangsúlyozta.

A Lipcse a negyedik helyen végzett a német pontvadászatban, így a következő szezonban is a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet. Az együttes tavasszal elődöntős volt az Európa-ligában. Az előző nemzetközi kupaidényben a támadósorban több poszton is bevethető Nkunku a BL-ben hat meccsén hét gólig jutott, az El-ben hat találkozón négyig.

Borítókép: EPA/PAOLO MAGNI

További tartalmak