Musorujsag
Élő Eredmények

A Bayern-szurkolók bosszúja Lewandowski felé? Nem a lengyel gólzsák lett a szezon legjobb játékosa

A Bayern-szurkolók bosszúja Lewandowski felé? Nem a lengyel gólzsák lett a szezon legjobb játékosa

m4sport.hu
A Bayern München szurkolói szavazásán Thomas Müller végzett az élen, ez azt jelenti, hogy a német támadó lett a 2021–2022-es idény legjobb játékosa a bajoroknál.

 

Thomas Müller számai ugyan rendkívül erősek, hiszen 45 tétmérkőzésen 13 gólja mellett volt 25(!) gólpassza is, ám Robert Lewandowski 46 összecsapáson 50-szer volt eredményes, emellett volt 7 asszisztja is.

Érdekesség, hogy a lengyel támadó ezen mutatók ellenére mégcsak a második helyre sem fért oda, a voksoló drukkerek ugyanis a 26 százalékot kapó Müller mögött a 19 éves Jamal Musialát (39 meccs, 8 gól, 5 gólpassz) látták a legjobbnak, a fiatal középpályás a szavazatok 19 százalékát kapta meg.

Lewandowski végül csak a harmadik helyen végzett 18 százalékkal – könnyen lehet, hogy ez a Bayern München-szurkolók „bosszúja”, akik elpártoltak a szupersztár mellől, amiért a csatár májusban nem épp szokványos módját választotta annak, hogy bejelentse a távozási kérelmét, s egy sajtótájékoztatón árulta el: nem szeretne a német rekordbajnoknál maradni.

Robert Lewandowski jövője mindeközben továbbra is kérdéses, mivel az első számú kérő Barcelona állítólag továbbra sem tett olyan ajánlatot, amit a müncheniek hajlandóak lennének elfogadni.

 

Borítókép: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak