Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Roma lemondta a Camp Nouba tervezett gálameccset, a Barca jogi lépéseket fontolgat

A Roma lemondta a Camp Nouba tervezett gálameccset, a Barca jogi lépéseket fontolgat

MTI
A Barcelona jogi lépéseket fontolgat az AS Roma ellen, mert az olasz labdarúgócsapat lemondta a szereplést a katalán klub hagyományos nyári felkészülési mérkőzésén, a Joan Gamper Kupán.

A Barca hétfőn közölte, hogy az olaszok egyoldalúan, indoklás nélkül elálltak a megkötött szerződéstől. A két klub férfi és női csapatai augusztus 6-án a Camp Nou stadionban mérkőztek volna meg egymással. A Barcelona már dolgozik azon, hogy új ellenfelet találjon a gálameccsre.

A katalánok kedden bejelentették: az egyesületet és szurkolóit ért károk miatt megvizsgálják, hogy jogi úton érvényt szerezhetnek-e kártérítési igényüknek.

Az AS Roma közleménye szerint azért mondták le a szereplést, mert módosítaniuk kellett a nyári barátságos mérkőzések menetrendjét, hogy a felkészülés hajrájában kevesebbet utazzanak a csapataik.

A Joan Gamper Kupát 1966 és 1996 között négy csapattal rendezték meg, 1997 óta csak egy vendéget hívnak a katalánok, tavaly óta viszont a klub női csapata is játszik egy edzőmeccset a kupa keretein belül.

Borítókép: Camp Nou (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

További tartalmak