Musorujsag
Élő Eredmények

Thomas Müller kifejtette, miért keresnek a focisták többet a kéziseknél

Thomas Müller kifejtette, miért keresnek a focisták többet a kéziseknél

m4sport.hu
Thomas Müller szerint nem a teljesítmény, hanem a profit határozza meg, hogy melyik sportág képviselői mennyi pénzt keresnek, ezért fordulhat elő, hogy a labdarúgók több jövedelemre tesznek szert, mint a kézilabdázók vagy a kosárlabdázók – utóbbiak esetében nyilván nem az NBA-ben játszó sztárokra gondolt.

A Bayern München világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes támadója egy pódiumbeszélgetésen fejtette ki, hogy a futballisták a sportág népszerűsége miatt keresnek ilyen jól.

„Úgy vélem, amikor pénzről van szó, akkor tulajdonképpen mindenhol arról van szó, hogy mennyi bevételt hoz nekem a termék, ennek megfelelően áramlik a pénz a termékbe. Ezért vannak a különbségek, legalábbis az én értelmezésemben. Ennek kevésbé van köze a teljesítményhez. Mi, futballisták több pénzt kapunk, mint a kosárlabdázók, vagy a kézilabdázók, de nem azért, mert mi jobban focizunk, mint ahogyan ők kosaraznak, hanem mert Németországban és világszerte – ez a mi szerencsénk – a labdarúgást nézi, szereti és »fogyasztja« a legtöbb ember” – fogalmazott a 32 éves labdarúgó.

Müller minden bizonnyal az európai viszonyokról beszélt, hiszen az Egyesült Államokban éppen a kosárlabdázók keresnek a legjobban: tavaly a világ tíz legjobban kereső sportolója között három futballistát és négy NBA-sztárt találunk.

A Forbes májusban közzétett listája alapján az elmúlt egy évben a sportolók között Lionel Messi, a Paris Saint-Germain sztárfutballistája kereste a legtöbbet 130 millió dollárral, mögötte a kosárlabdázó LeBron James (121 millió) és a Manchester Unitedet erősítő Cristiano Ronaldo (115) végzett még a képzeletbeli dobogón. A top 5-nek még Messi brazil csapattársa, Neymar (95) és a Golden State Warriors háromszoros NBA-bajnok kosárlabdázója, Stephen Curry (92,8) lett a tagja. A hatodik ugyancsak egy kosaras, Kevin Durant (92), míg a svájciak teniszcsillaga, Roger Federer, aki térdoperációja előtt mindössze öt tornát játszott 2021-ben, 90,7 millióval a hetedik. A legjobb tíz közé még a mexikói bokszoló, Canelo Alvarez (90), a hétszeres Super Bowl-győztes amerikaifutballista, Tom Brady (83,9) és az előző NBA-döntő legértékesebb játékosának választott Jannisz Antetokunmpo (80,9) került be.

Borítókép: Thomas Müller (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak