Musorujsag
Élő Eredmények

Marad az olasz bajnoknál a sikergyáros, a Milan meghosszabbította Maldini szerződését

Marad az olasz bajnoknál a sikergyáros, a Milan meghosszabbította Maldini szerződését

m4sport.hu
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő AC Milan meghosszabbította Paolo Maldini technikai igazgató szerződését.

 

A milánói klublegenda szerződése hivatalosan június utolsó napján lejárt volna, ám csütörtök este maga Paolo Maldini ismerte el, hogy „az utolsó pillanatban, de hosszabbított”.

Noha a Milan még nem adott ki hivatalos közleményt a megállapodással kapcsolatban, az olasz média úgy tudja, Maldini újabb három évre kötelezte el magát a piros-feketékhez.

Az együttes számára nagyon fontos volt az új szerződés létrejötte – Paolo Maldini az elmúlt két esztendőben fantasztikus munkát végzett technikai igazgatóként, ő felelt többek között az igazolásokért, kis költségvetésből gazdálkodva rakott össze bajnokcsapatot, s nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a Milannál kiváló összhang és morál alakuljon ki.

A sajtó úgy tudja, Maldini a nyáron mintegy 80-100 millió euróból gazdálkodhat majd az átigazolásokat illetően: a sportvezető elsősorban a támadóegységet erősítené meg, ide a Club Brugge duója, Charles De Ketelaere és Noa Lang a kiszemelt, rajtuk kívül pedig a Milan a chelsea-s Hakim Zijes kölcsönvételén dolgozik még. A klubnál állítólag szóba került Marco Asensio (Real Madrid) is, s megerősítést nyert továbbá, hogy a vezetőség felvette a kapcsolatot a szabadon igazolható Paulo Dybalával.

A védelembe középhátvédet keresnek Maldiniék, itt a Lazio játékosa, a 34 esztendős Francesco Acerbi vagy a PSG-nél jobbára csereként szereplő Abdou Diallo lehet a megoldás.

 

Borítókép: EPA/ELISABETTA BARACCHI

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A posványból újra az európai elitbe – a klublegenda Paolo Maldini vezetheti vissza a Milant a labdarúgás térképére
Nem elégedett meg azzal, hogy minden idők egyik legjobb védőjátékosa lett – Paolo Maldini a pályán, s azon kívül is szívén viselte szeretett klubja, az AC Milan sorsát, melyet most technikai igazgatóként próbál felvirágoztatni. A jelek szerint ráadásul nem csak próbál – szenvedélye és profizmusa visszatükröződik a klubból, amely tizenöt évnyi szenvedés és kínlódás után végre ismét a régi fényében tündökölhet.
Külföldi futball