Musorujsag
Élő Eredmények
×

Eriksen szóban megegyezett a Manchester Uniteddel – sajtóhír

Eriksen szóban megegyezett a Manchester Uniteddel – sajtóhír

m4sport.hu
Az MU lenne a harmadik klubja a Premier League-ben a Tottenham és a Brentford után.

A dán Christian Eriksen szóban megegyezett a Manchester Uniteddel – értesült a The Athletic. A lap szerint a labdarúgó közölte, kész elfogadni a klub hároméves szerződési ajánlatát.

Amennyiben sikerül megállapodni a feleknek, úgy már csak az orvosi vizsgálatokon kell átmennie. Ez a legtöbb játékosnál egy megszokott kötelező protokoll, de Eriksen történetét tekintve ez akár jelentős akadály is lehet.

A dán válogatottnak a 2021-es Eb-n szívleállása volt, miatt összeesett, a pályán kellett újraéleszteni. Olyan szívbillentyű-szabályzót kapott, mellyel a szabályok értelmében Olaszországban nem folytathatta pályafutását az akkor az Interhez tartozó játékos.

Ezt követően csatlakozott a Brentfordhoz, melyben rosszulléte után 259 nappal tétmeccsen is pályára lépett. Összesen 11 mérkőzésen játszott és jelentős szerepet vállalt abban, hogy a klub bent maradt a Premier Leaguge-ben.

A profi pályafutását az Ajaxban kezdő játékos Tottenham Hotspurs színeiben 226-szor szerepelt a Premier League-ben, és 51 gólt szerzett az észak-londoni csapatban. A játékossal kapcsolatban korábban az Everton, a West Ham United és a Newcastle United mellett korábbi csapata, a Tottenham érdeklődéséről lehetett hallani.

Márciusban a válogatottba is visszatért, második meccsén pedig gólt is szerzett, pont azon a pályán, ahol pár hónappal korábban újra kellett éleszteni. Azóta semmilyen probléma nem merült fel az egészségével kapcsolatban, így nem meglepő, hogy  a vb-n is szeretne ott lenni.

Borítókép: Christian Eriksen (Fotó: EPA/Friedemann Vogel)

További tartalmak