Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: a Barcelona bejelentette a Milantól érkező középpályás leigazolását

Hivatalos: a Barcelona bejelentette a Milantól érkező középpályás leigazolását

m4sport.hu
Az FC Barcelona hétfőn bejelentette, leigazolták az elefántcsontparti Franck Kessiét, aki 2026-ig szóló szerződést írt alá a klubbal. A 25 éves középpályás az AC Milantól érkezett, mivel szerződése lejárt az olasz bajnoknál, átigazolási összeget nem kellett fizetni érte.

A Barcelona rövid közleményében azt írta, szerdán mutatják be első nyári igazolásukat a szurkolóknak.

Kessié hazáját elhagyva 2014-ben igazolt a Serie A-ban szereplő Atalantához, első profi meccseit kölcsönben a Cesena együttesében játszotta. A 2016/17-es szezonban már a bergamói csapatban bizonyíthatott, és ezt olyan jól tette, a következő nyártól már az AC Milant erősítette, először szintén kölcsönben, majd 2019 nyarán, 33 millió euróért vásárolták meg a játékjogát.

Az erős, nagy munkabírású, de taktikailag is érett középpályás a Milanban töltött öt éve alatt a csapat egyik legjobb és legstabilabb játékosává nőtte ki magát, amit a 2021/22-es szezonban egy olasz bajnoki címmel koronázott meg. A labda visszaszerzésében kiemelkedő, de a gólokból is kiveszi a részét, a Milanban játszott 223 mérkőzésén 37 találata mellett 16 gólpassza is van, magabiztos büntetővégrehajtó.

Borítókép: EPA/SERENA CAMPANINI

További tartalmak