Musorujsag
Élő Eredmények
×

Hivatalos: a Manchester City szerződtette Kalvin Phillipset

Hivatalos: a Manchester City szerződtette Kalvin Phillipset

m4sport.hu
Amennyiért eladták Gabriel Jesust, annyiért szerezték meg a Leeds válogatott középpályását.

A Manchester City bejelentette, hogy leigazolta Kalvin Phillipst a Leedstől. A középpályás Pep Guardiola második szerződtetése ezen a nyáron Erling Haaland után. Az üzlet anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a brit média úgy tudja, hogy a manchesteri klub a bónuszokkal együtt 45 millió fontot fizet a futballistáért.

A 26 éves labdarúgó nyolc szezon után hagyta el a leedsi klubot, új együttesében, mellyel hatéves szerződést kötött, a 4. számú mezt viseli majd. Phillips 235 alkalommal lépett pályára a Leedsben, és 14 gólt szerzett.

Phillips egy érzelmes levélben köszönt el a Leeds szurkolóitól, amelyben köszönetet mondott a klubnak, és kiváltságnak minősítette, hogy náluk játszhatott. A Leeds korábbi edzőjét, Marcelo Bielsát a legjobb menedzsernek, tartja akivel valaha találkozott.

Nagyon örülök, hogy csatlakozhattam a Manchester Cityhez, az ország legjobb együttese egy csodálatos csapattal és menedzserrel, Pep Guardiolával, akit joggal tartanak a világ legjobbjának. Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy Pep irányításával játszhatok, tanulhatok tőle. A City egy világszínvonalú klub világszínvonalú személyzettel és létesítményekkel, és egy álom vált valóra, hogy csatlakoztam hozzájuk” – adta első interjúját már a City játékosaként Phillips, aki szeretné még több sikerhez segíteni az együttest.

Man. City

A középpályás fantasztikus teljesítményt nyújtott a 2020-as Európa-bajnokságon, ahol az angol válogatott egyik kulcsembere volt, főszerepet játszva abban, hogy a „háromoroszlánosok” egészen a döntőig meneteltek. Guardiola már akkor jelentős érdeklődést mutatott iránta. Phillips eddig 23-szor lépett pályára az angol válogatottban, játszott többek közötti a júniusi, magyarok elleni két vesztes Nemzetek Ligája-mérkőzésen is.

Ha nagyon lesarkítjuk, a Citynek nem került egyetlen fillérébe sem a játékos, hiszen az Arsenal épp 45 millió fontot fizetett a klub korábbi támadójáért, Gabriel Jesusért.

Borítókép: Man. City

További tartalmak

Kapcsolódó hírek