Musorujsag
Élő Eredmények

„Lothar a hősöm” – Matthäus megvette a pénztárcát megtaláló taxisofőrtől a Neuer-mezt

„Lothar a hősöm” – Matthäus megvette a pénztárcát megtaláló taxisofőrtől a Neuer-mezt

m4sport.hu/MTI
Manuel Neuer egy taxiban felejtette pénztárcáját, benne 800 euró készpénzzel, bankkártyákkal, és a világbajnok kapus jogosítványával. A tárcát a taxi sofőrje megtalálta és elkezdte felkeresni Neuert, de szerény jutalomban részesült – ekkor jött Lothar Matthäus, aki a sofőr elkötelezettségét mindennél többre tartotta.

A sofőr végül 120 kilométeres utat tett meg, hogy visszajuttassa a Bayern kapusának a tárcáját, cserébe azonban nem volt vele valami bőkezű a játékos: tíz nappal a pénztárca visszajuttatása után a taxis egy csomagot kapott, amiben csupán egy Bayern-mez volt.

„Találtam egy csomó pénzt, bankkártyát, jogosítványt, és cserébe csupán egy mezt kaptam. Még egy köszönőlevelet sem írt. Mit kezdjek egy mezzel?” – mondta Hazir, aki állítása szerint összesen 400 eurót költött arra (úti- és egyéb költségek), hogy visszajuttassa Neuerhez, ami az övé.

A történet nyilvánosságra került, s többen is ajánlatot tettek a Neuer-mezért.

A Bayern München kapusa nem reagált a vádakra, de a Drezdai Labdarúgó Múzeum vezetője, Jens Genshcmar 200 eurót ajánlott a mezért – a taxisnak azonban a kínált összeg nem fedezte volna az utazási költségét. Nem sokkal később a német válogatottsági csúcstartó, Lothar Matthäus jelentkezett.

Matthäus 1000 eurót fizetett a mezért.

(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A korábbi magyar szövetségi kapitány jótékony célra ajánlotta fel a mezt, melyet elárvereznek, s a befolyt összegből az „Egy szív a gyermekekért” alapítványt fogja támogatni.

„Saját tapasztalatból tudom, milyen érzés elveszíteni egy pénztárcát – magyarázta indítékát az aranylabdás játékos. Letiltani a kártyákat, beszerezni az újakat, igényelni új személyi igazolványt és a többi okmányt. Hazir elkötelezettségét mindennél többre tartom, hogy megspórolja Manuelnek a fáradtságot.”

Hazir most boldog, a pénzből pedig szeretné megjavítani autóját.

„A gyermekeim boldogok lesznek, elmegyünk fagyizni. Lothar a hősöm, ő a legjobb” – mondta a taxisofőr.

További tartalmak