Musorujsag
Élő Eredmények
×

Xavi húzna egy váratlant: De Jong maradhat, ám védőként játszatná – sajtóhír

Xavi húzna egy váratlant: De Jong maradhat, ám védőként játszatná – sajtóhír

m4sport.hu
Meglepő nyilatkozatot tett Xavi Hernández, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona vezetőedzője.

 

A nemzetközi sportsajtóban hetek óta téma a gránátvörös-kékek átigazolási tevékenysége, a Barcelona ugyanis már több játékost – így Robert Lewandowskit, Raphinhát, Franck Kiessét és Andreas Christiansent – is igazoltak, ám ahhoz, hogy mindenkit regisztrálhassanak, meg kell válniuk néhány játékostól.

Itt jött képbe Frenkie de Jong, akit a hírek szerint feláldozna a katalán együttes, hogy az érte kapott átigazolási összeget újabb erősítésekre fordíthassa, valamint a középpályás kieső fizetése által felszabaduló helynek köszönhetően az érkezőket is benevezhesse a bajnokságba. Igen ám, de a holland játékos állítólag nem szívesen hagyná el a Barcelonát, hiába több élcsapat érdeklődése, emiatt könnyen elképzelhető, hogy a 25 esztendős holland marad – amennyiben ez így lesz, a Barcának minden bizonnyal le kell mondania többek között Jules Koundé megszerzéséről (is), így viszont az alakulat kerete nem lesz túl vastag, ami a védelmet illeti.

Úgy tűnik, Xavi Hernández, a spanyol gigász vezetőedzője megtalálta a megoldást erre a problémára.

„Nem azért állok itt, hogy üzengessek bárkinek is. Már beszéltem De Jonggal, nagyon nagyra tartom őt, kulcsjátékos, ám rossz gazdasági helyzetben vagyunk, ráadásul ott van a pénzügyi fair play is… Sokat adhat nekünk középhátvédként is” – idézi a tréner szavait Fabrizio Romano.

A szakember szavaiból kiderül tehát, hogy ha De Jong marad Barcelonában, akkor Xavi vélhetően a védelemben számít majd rá. A holland futballista egyébként szerepelt már a hátsó tengelyben, így nem lesz teljesen idegen számára ez a szerepkör: az Ajaxban összesen 19, míg Spanyolországban (még Ronald Koeman irányítása alatt) 9 tétmérkőzésen játszott középhátvédet.

 

Borítókép: EPA/Quique Garcia

További tartalmak