Musorujsag
Élő Eredmények

Mégsem ért véget Messi és a Barcelona közös története?

Mégsem ért véget Messi és a Barcelona közös története?

m4sport.hu
Spanyol sajtóhírek szerint Xavi Hernández, a Barcelona vezetőedzője arra kérte Joan Laporta elnököt, hozza tető alá Lionel Messi visszatérését a katalán klubhoz, amint lejár párizsi szerződése.

Messi 2021 augusztusában könnyek között jelentette be, hogy két évtized után elhagyja a Barcelonát, miután a La Liga szigorú fizetési szabályrendszere miatt nem tudtak megállapodni a közös folytatásról. A hétszeres aranylabdás a PSG-hez igazolt, két szezonra szóló szerződést írt alá.

fotó: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Bár a PSG hajlana a hosszabbításra, egyelőre nem tudni, mi lesz Messi sorsa 2023 nyarától. Xavi, aki hosszú éveken át együtt játszott és azóta is kiváló kapcsolatot ápol Messivel, három okot sorolt fel, miért lenne fontos és hasznos visszacsábítani a Barcához – írja a katalán Sport.

Bár jövő júniusban már 36 éves lesz, Xavi úgy véli, klasszisa még mindig sokat hozzá tudna tenni a Barcelona teljesítményéhez, nem beszélve az öltözőben betöltött példakép szerepről, ami számos futballistára pozitív hatással lenne és fokozná a teljesítményüket. Emellett gazdasági, marketing és szponzorációs szempontból is tudná segíteni a klub újjáépítését, ehhez persze le kellene mondania csillagászati fizetése egy részéről.

Emellett pedig Messi és a Barca is kapna egy új esélyt arra, hogy méltóképpen zárják le közös történetüket, amelyhez foghatót aligha találunk a sportág történetében. A cél, hogy begyógyítsák a sebeket és a katalánoktól vonuljon vissza.

Messi a katari világbajnokságig aligha hoz döntést jövőjéről, de jövő tavasszal minden bizonnyal már többet tudhatunk arról, hogyan és hol folytatja pályafutását minden idők egyik legjobbja.

Borítókép: Lionel Messi búcsú-sajtótájékoztatója a Barcelonánál 2021. augusztus 8-án (Fotó: MTI/AP/Joan Monfort)

További tartalmak