Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb szerzeményét jelentette be a Barcelona: 60 milliós védő érkezik Sevillából

Újabb szerzeményét jelentette be a Barcelona: 60 milliós védő érkezik Sevillából

m4sport.hu
Megegyezésre jutott Jules Koundé átigazolásáról a Barcelona és a Sevilla – jelentette be csütörtökön hivatalosan a katalán klub.

A Barca közleménye szerint a két csapat egymás tenyerébe csapott a francia védő ügyében, és már csak az aláírás hiányzik a szerződésről, amihez Koundénak át kell esnie az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton.

Spanyol sajtóhírek szerint a gránátvörös-kékek 50 millió eurót fizetnek az andalúz gárdának a hátvédért, de bizonyos feltételek teljesülése esetén ez az összeg 60 millióra is rúghat, a 23 éves francia állítólag öt évre kötelezi el magát.

A párizsi születésű védő a Bordeaux csapatánál kezdte profi pályafutását, 2019-ben 25 millió euróért cserébe került Sevillába, ahol az idény végén Európa-liga-győzelmet ünnepelhetett.

Arról, hogy a több mint 1 milliárd eurós adósságban úszó, a nyáron már Koundé mellett Franck Kessiét, Andreas ChristensentRaphinhát és Robert Lewandowskit is megszerző Barcelona hogyan lehet ilyen aktív az átigazolási piacon és hogyan épül fel Laporta elnök stratégiája a klub anyagi stabilizálására, illetve ez milyen veszélyekkel járhat – ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesebben.

Borítókép: FC Barcelona

További tartalmak