Musorujsag
Élő Eredmények

A Sevilla már eladta Koundét a Chelsea-nek – így került mégis a Barcához a 60 milliós hátvéd

A Sevilla már eladta Koundét a Chelsea-nek – így került mégis a Barcához a 60 milliós hátvéd

m4sport.hu
A Sevilla sportigazgatója, Monchi elárulta, klubja gyakorlatilag már eladta Jules Koundét a Chelsea-nek, de az angol klub utolsó pillanatokban tanúsított bizonytalankodása ajtót nyitott a Barcelonának.

A katalán klub csütörtökön jelentette be, mindenben megegyeztek a Sevillával a 23 éves, 11-szeres francia válogatott hátvéd átigazolásáról, aki sajtóhírek szerint ötéves szerződést ír alá és 50 millió euróba került, az összeg teljesítményhez kötött bónuszokkal 60 millióig emelkedhet.

A Barcelona azonban a Chelsea-nek is köszönheti a transzfert, hiszen a londoniak szinte mindenben megállapodtak már a Sevillával és a játékossal is.

„A nyár elején számos érdeklődő volt, de július közepére csak a Chelsea maradt. Múlt hét csütörtökön szóbeli megállapodás született a klubok között és a játékossal is megegyeztek, gyakorlatilag eladtuk őt a Chelsea-nekmesélte Monchi a Sevilla Tv-nek.

„De a hétvégén kétségek támadtak Londonban, nem a játékos minőségével kapcsolatban, úgy érezték, mégis más típusú futballistára van szükségük.”

„A Barcelona csak a hétvégén került a képbe, hétfőn beszéltem először Mateu Alemany igazgatóval” – jelentette ki Monchi.

„A Chelsea ekkor visszatért, hogy kell nekik Koundé, de addigra befutott a Barcelona kedvezőbb ajánlata és a játékos őket választotta.”

Érdekesség, hogy nem Koundé a Barca első nyári szerzeménye a középhátvéd posztra, a dán Andreas Christensen pedig pont a Chelsea-től érkezett, miután lejárt a szerződése.

A Chelsea korábban a Napolitól igazolt belső védőt, a 31 éves Kalidou Koulibalyt 40 millióért vették meg, valamint érdeklődnek a PSG világbajnoka, Presnel Kimpembe iránt is.

Borítókép: Koundé és Tuchel (forrás: Barcelona & EPA )

További tartalmak

Kapcsolódó hírek