Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kalmár Zsolt közel 500 nap kihagyás után játszott újra a DAC-ban

Kalmár Zsolt közel 500 nap kihagyás után játszott újra a DAC-ban

m4sport.hu
Súlyos térdsérülést és tizenhat hónapos kihagyást követően visszatért a DAC magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt.

A 27 éves középpályás még tavaly március 31-én, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn szenvedett súlyos térdsérülést.  Elszakadt külső oldalszalagját tavaly április 12-én műtötték meg, ekkor derült ki, hogy a keresztszalagjának nagyobb része is megsérült – amit korábban az MR-vizsgálatok nem mutattak ki –, ezért újabb beavatkozás vált szükségessé, amelyet május 22-én végeztek el.

A rehabilitáció során túlerőltette a műtött térdét, ezért begyulladt a térdkalácsa, de márciusban újrakezdte a gyakorlatokat, két-három hete pedig már teljes értékű edzésmunkát végzett a csapattal.

A szerdai Ekl-visszavágón aztán eljött a visszatérés pillanata: a 27-szeres magyar válogatott játékos a 65. percben, a közönség hatalmas ovációja közepette állt be a feröeri Víkingur elleni hazai mérkőzésen, és azonnal át is vette a csapatkapitány karszalagot Milan Dimuntól.

A dunaszerdahelyi csapat 2-0-ra nyert, és 4-0-s összesítéssel jutott tovább a Konferencialiga 3. selejtezőkörébe, ahol a román FCSB együttesével találkozik.

Borítókép: DAC 1904

További tartalmak