Musorujsag
Élő Eredmények

Lesújtó diagnózis: rosszindulatú Haller daganata, kemoterápia vár a Dortmund sztárigazolására

Lesújtó diagnózis: rosszindulatú Haller daganata, kemoterápia vár a Dortmund sztárigazolására

m4sport.hu
A szövettani vizsgálatok eredményei szerint rosszindulatú Sebastien Haller daganata, a Borussia Dortmund nyáron igazolt elefántcsontparti válogatott labdarúgójára így kemoterápiás kezelés vár.

A BVB közleménye szerint a 28 éves csatár hónapokig nem állhat a klub rendelkezésére, miután a szövettani vizsgálatok rosszindulatú heredaganatot állapítottak meg nála, ezért kemoterápiás kezelésnek vetik alá.

„Sebastien a lehető legjobb kezelésben fog részesülni, a gyúgyulási esélyei nagyon jók. Sok erőt és optimizmust kívánunk neki és családjának, lélekben velük vagyunk ezekben a nehéz időkben” – idézi a Borussia Dortmund honlapja Sebastian Kehl sportigazgatót.

A Dortmund közleménye hozzáteszi, hogy Haller kezelésével kapcsolatban a fentieken kívül semmilyen orvosi részletet nem fognak nyilvánosságra hozni a továbbiakban, ebben kérik a média és a szurkolók megértését.

Sebastien Haller nyáron 31 millió euróért igazolt az Ajaxtól a Dortmundhoz, akivel a Manchester Cityhez igazolt Erling Haalandot tervezték pótolni. Az elefáncsontparti csatár a svájci edzőtábor egyik tréningjén rosszullétre panaszkodott, az orvosi vizsgálat heredaganatot diagnosztizált nála, ezért a további, már speciális vizsgálatok és kezelések érdekében azonnal Dortmundba utazott.

Haller az előző idényben 34 gólt szerzett az Ajax színeiben, a Bajnokok Ligájában nyolc találkozón 11-szer volt eredményes. Korábban 2017 és 2019 között játszott már Németországban, akkor az Eintracht Frankfurtnál futballozott.

Borítókép: Sebastien Haller (Fotó: Twitter/Borussia Dortmund)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A rákkal diagnosztizált Hallert megoperálták, legalább két hónap a felépülése
Alig, hogy a Borussia <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/07/06/a-dortmund-31-millioert-igazolt-sztarcsatart-hollandiabol-hivatalos" rel="noopener" target="_blank">Dortmund szerződtette</a>, <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/07/19/daganatot-talaltak-a-dortmundi-sztarigazolas-herejeben-elhagyta-a-csapatot" rel="noopener" target="_blank">hererákot diagnosztizáltak</a> az elefántcsontparti támadónál Sébastian Hallernél. A német klub szerdán arról számolt be, hogy a játékost megműtötték, legalább két hónapig nem számíthatnak rá.
Külföldi futball
A kórházból üzent a Dortmund csatára, akinél hererákot diagnosztizáltak
A Borussia Dortmund hétfőn hivatalos oldalain <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/07/19/daganatot-talaltak-a-dortmundi-sztarigazolas-herejeben-elhagyta-a-csapatot/" target="_blank" rel="noopener">közölte</a>, a frissen <a href="https://m4sport.hu/kulfoldi-foci/cikk/2022/07/06/a-dortmund-31-millioert-igazolt-sztarcsatart-hollandiabol-hivatalos/" target="_blank" rel="noopener">szerződtetett</a> támadó, Sébastien Haller heréjében daganatot fedeztek fel, miután rosszullétre panaszkodott.
Külföldi futball