Musorujsag
Élő Eredmények

A hibátlan Anglia először Európa trónján: hosszabbításban dőlt el a női foci Eb döntője

A hibátlan Anglia először Európa trónján: hosszabbításban dőlt el a női foci Eb döntője

m4sport.hu
A házigazda Anglia hosszabbítás után 2-1-re legyőzte Németországot a női labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében.

A Wembley Stadionban 87 192 néző volt jelen, ami az európai szövetség (UEFA) honlapja szerint új rekord a kontinenstorna történetében, ráadásul a férfiak mérkőzéseit is beleértve. A csúcsot eddig az 1964-es férfi Eb-döntő tartotta, melyet 79 115 néző előtt játszott Spanyolország és a Szovjetunió csapata a madridi Santiago Bernabéu Stadionban.

A németek a kezdés előtt elveszítették a csapatkapitányukat: a csatár Alexandra Popp megsérült a bemelegítés során, ezért nem léphetett pályára.

A 62. percében Keira Walsh a saját térfelének közepéről indította Ella Toone-t, aki 16 méterről a németek kapusa fölött a hálóba ívelte a labdát. A 79. percben Lina Magull az öt és feles vonaláról pörgetett a hazai kapuba, ezzel egyenlített. Mivel a rendes játékidőben több gól nem született, hosszabbítás következett. A 110. percben egy szöglet után Chloe Kelly közelről megszerezte a győztes találatot, így nyolcszoros kontinensbajnok németek legyőzésével a tavaly április óta veretlen angolok először lettek Európa-bajnokok, ráadásul úgy, hogy mind a hat mérkőzésüket megnyerték a tornán, 22–2-es gólkülönbséggel.

Eredmény, döntő:
Anglia-Németország 2-1 (0-0, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után
gólszerzők: Toone (62.), Kelly (110.), illetve Magull (79.)

Az Európa-bajnoki örökrangsor:
8-szoros: Németország
2-szeres: Norvégia
1-szeres: Svédország, Hollandia, Anglia

Borítókép: EPA/Andy Rain

További tartalmak