Musorujsag
Élő Eredmények
×

Marco Rossi: Szoboszlainak újabb előrelépést jelentene a Napoli

Marco Rossi: Szoboszlainak újabb előrelépést jelentene a Napoli

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Corriere dello Sportnak adott nyilatkozatában elmondta, meglátása szerint Szoboszlai Dominiknak újabb szintlépést jelentene, ha a Napolihoz igazolna.

 

A 21 esztendős támadó tavaly nyáron 22 millió euróért igazolt a Salzburgtól az RB Leipzighez, az előző szezonben 44 tétmérkőzésen összesen tíz gólt szerzett, emellett volt nyolc gólpassza is, ugyanakkor hiába a meggyőző mutatók, Szoboszlai Dominik csupán 2116 percet töltött a pályán, s kérdés, Domenico Tedesco vezetőedző stabil kezdőként számol-e a magyar válogatott tehetséggel.

A szélső kapcsán már korábban is emlegették a Napoli érdeklődését, ez a vonal pedig az elmúlt napokban újra felerősödött – Marco Rossi, a nemzeti együttes szövetségi kapitánya a Corriere dello Sportnak úgy vélekedett, szerinte Szoboszlainak előrelépést jelentene az olasz csapat.

„Dominik egy olyan fontos gárdánál van jelenleg, mint az RB Leipzig, amely Németország harmadik számú alakulata. Ha Nápolyba igazolna, újabb lépést tenne előre, ugyanakkor egy váltásnál minden egyes szempontot mérlegelni kell. Talán ő pótolhatná Piotr Zielinskit? Mindketten kétlábas játékosok, taktikailag nagyjából ugyanazon a poszton játszanak, hol a szélsőként, hol irányítóként. Úgy vélem, a Napoli számára megfelelő alternatíva lehet Szoboszlai, amennyiben Zielinski távozik.”

A 28 éves Zielinski iránt a hírek szerint élénken érdeklődik a West Ham – az angolok állítólag olyan ajánlatot tettek a futballistáért, amire a Napoli „nem tudott nemet mondani”, ennek ellenére a transzfer egyelőre kérdéses, mivel a WHU nem tudott megállapodni a középpályással a személyes feltételekről.

 

Borítókép: EPA/CLEMENS BILAN

További tartalmak