Musorujsag
Élő Eredmények

A cseh vagy a moldáv bajnokkal játszhat a Ferencváros a BL-selejtező playoffkörében, ha továbbjut a Qarabag ellen

A cseh vagy a moldáv bajnokkal játszhat a Ferencváros a BL-selejtező playoffkörében, ha továbbjut a Qarabag ellen

m4sport.hu/MTI
Az Európai Labdarúgó Szövetség kedd délben Nyonban megtartotta a Bajnokok Ligája playoffkörének a sorsolását, amelyen eldőlt, hogy ha a magyar bajnok Ferencváros továbbjut az azeri Qarabag ellen a selejtező 3. köréből, akkor az FC Sheriff Tiraspol (moldáv)–FC Viktoria Plzen (cseh) párharc győztesével találkozik.

A sorsolás

Nem kellett sokáig izgulniuk a magyar szurkolóknak, az UEFA illetései ugyanis rögtön az első párosításban a magyar rekordbajnokot húzták ki.

Ennek értelmében a Ferencváros a moldáv vagy a cseh bajnokkal csaphat össze: amennyiben továbbjut az azeri Qarabag elleni párosításból, akkor a FC Sheriff Tiraspol–FC Viktoria Plzen győztesével találkozik.

A zöld-fehérek a következő fordulóban hazai pályán kezdhetik a párharcot, a visszavágóra pedig idegen környezetben kerülhet sor. A győztes ősszel a BL-, a vesztes az Európa-liga-főtáblán szerepelhet.

Érdekesség, hogy a Sheriff Tiraspol az előző idényben csoportkörös volt a BL-ben, ott a többi között legyőzte a későbbi győztes Real Madridot is. A cseh bajnok legutóbb a 2018–19-es idényben szerepelt a főtáblán. 

A playoffkörben az odavágókat augusztus 16-án és 17-én, a visszavágókat augusztus 23-án és 24-én játsszák le. A

A Bajnokok Ligája fináléját 2023. június 10-én rendezik az isztambuli Atatürk Stadionban.

Amennyiben a Ferencváros elveszti a Qarabag elleni párharcot, akkor az Európa-liga-selejtező rájátszásában folytatja, ahol az ír Shamrock Rovers és az északmacedón KF Skupi összecsapásának továbbjutója vár rá. Az El-playoff játéknapjai augusztus 18-án és 25-én lesznek, az FTC kezdené otthon a párharcot. A győztesek az Európa-liga, a vesztesek pedig az Európa-konferencialiga csoportkörébe kerülnek.

BAJNOKOK LIGÁJA, PLAYOFFKÖR
Qarabag (azeri)/Ferencváros–FC Sheriff Tiraspol (moldáv)/FC Viktoria Plzen (cseh)
Bodö/Glimt (norvég)/Zalgiris Vilnius (litván)–Ludogorec (bolgár)/Dinamo Zagreb (horvát)
Maccabi Haifa (izraeli)/Apollon Limassol (ciprusi)–Crvena zvezda (szerb)/Pjunik (örmény)
Trabzonspor (török)–FC Köbenhavn (dán)

 

Borítókép: MTI/EPAUEFA/Harold Cunningham

További tartalmak