Musorujsag
Élő Eredmények
×

Betelt a pohár az Ajaxnál – nincs több táblás mezkéregetés a Johan Cruijff Arenában

Betelt a pohár az Ajaxnál – nincs több táblás mezkéregetés a Johan Cruijff Arenában

MTI
Az Ajax Amsterdam labdarúgóklub eltünteti stadionjából azokat a feliratokat, amelyeken a szurkolók mezeket kérnek a futballistáktól.

A holland klub kedden közölte, hogy mivel teljesen elfajult a helyzet, a továbbiakban nem engedi, hogy a nézők kartonpapírokon, lepedőkön vagy táblákon „kéregessenek” trikókat a játékosoktól.

„Kezdetben gyerekek tartottak a magasba saját készítésű táblákat a kedvenceiknek címezve, hogy adják nekik a mezüket. Mostanra már túl sok ilyen tábla van a tribünökön ahhoz, hogy a futballisták teljesíthessék a kívánságokat, ráadásul ha valaki rögtön a lefújás után csak úgy befut az öltözőbe, rögtön arrogánsnak bélyegzik” – olvasható az Ajax Life című klubmagazinban.

Az amszterdami mezek értékét az is növeli a szurkolók körében, hogy a csapat májusban megszerezte 36. bajnoki címét, tovább javítva ezzel saját nemzeti rekordját.

Borítókép: Amszterdam, 2019. május 9. Az Ajax Amsterdam játékosai a labdarúgó Bajnokok Ligája Tottenham Hotspur elleni elődöntőjének visszavágó mérkőzése után az amszterdami Johan Cruyff Arenában 2019. május 8-án. A Tottenham Hotspur a rendes játékidő hosszabbításában lőtt góllal 3-2-re győzött, és története során először jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. MTI/EPA/ANP/Olaf Kraak

További tartalmak