Musorujsag
Élő Eredmények

Angliában már most ikonikusnak tartják Chloe Kelly gólörömét

Angliában már most ikonikusnak tartják Chloe Kelly gólörömét

m4sport.hu
A gólszerző elismerte, először nem mert ünnepelni, nehogy ne adják meg a gólját.

Anglia vasárnap 2-1-es győzelmet aratott Németország felett a női labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében. A győztes gólt Chloe Kelly szerezte a hosszabbítás 20. percében, a hátralévő időben az sem zavarta az angolokat ha éppen ölni kellett a játékot, hiszen történelmük első jelentős válogatott sikerét érték el a férfiak 1966-os vb-győzelme óta.

Kelly a gólját követően a férfi játékosokhoz hasonlóan levette a mezét, így ünnepelt. Tettéért sárga lapot kapott, de mint fogalmazott, ez volt élete legjobb büntetése. A Mirror beszámolója szerint a Manchester city 24 esztendős játékosának ünneplése már most az angol futballtörténelem egyik legikonikusabb gólörömévé vált.

Kelly elárulta, először habozott, mert nem volt benne biztos, hogy a játékvezető megadta a gólt. Miután Kateryna Monzul megerősítette, hogy érvényes a találat, a játékos levette a mezét és önfeledten szaladt a Wembleyben.

Néztem a játékvezetőt, és azon gondolkodtam: Mit ítél? Szabadrúgást? Vagy gól? Nem akartam túl korán ünnepelni, biztosra akartam menni, attól féltem, VAR-vizsgálat lesz. Fogtam a mezemet és azon gondolkoztam, levehetem vagy még várjak?  De amint megadták, készen álltam, hogy levegyem és megőrüljek” – mondta a játékos.

Borítókép: Chloe Kelly gólöröme a németeknek lőtt gólja után. EPA/Andy Rain

További tartalmak