Musorujsag
Élő Eredmények

Haaland: Nem aggódom amiatt, hogy mennyi időbe telik, hogy alkalmazkodjam a csapathoz

Haaland: Nem aggódom amiatt, hogy mennyi időbe telik, hogy alkalmazkodjam a csapathoz

m4sport.hu
Tisztában van vele, mit várnak tőle, miként azzal is, sok mindenben kell és tud is fejlődni.

Erling Haaland a nyáron 60 millió euróért csatlakozott a Manchester Cityhez, miután az előző szezonban a Dortmund színeiben 89 meccsen 86 gólt szerzett. Azonban ő is tisztában van vele, a Premier League más kávéház, mint a Bundesliga volt.

Meglátjuk, hogy mennyi idő alatt szokom meg az új bajnokságot, az új csapatot. Az embereknek eltarthat egy ideig, de én nem vagyok olyan, aki emiatt aggodalmaskodik. Ilyen a futballisták élete, ezzel együtt kell élni” – mondta a norvég támadó a Sky Sportsnak.

Élvezni kell a játékot és a pillanatnak élni. Az emberek arról beszélnek, hogy mit csináltál egy éve, de az számít, mit csinálsz a következő meccsen, minden héten bizonyítanod kell. Fiatal labdarúgóként, Pep Guardiola játékosaként, Anglia legjobb klubjában játszom, sok mindenben tovább kell és tudok is fejlődni. A kémia a pályán a többi játékossal olyan dolog, ami jönni fog. Nem tudom, hetekig, hónapokig fog tartani, de ezt minden nap építenünk kell az edzéseken” – mondta a beilleszkedésről Haaland.

Új csapatában eddig egy tétmeccsen játszott, bajnokin a vasárnapi West Ham elleni meccsen debütálhat. „Mindent meg akarok nyerni, de nem lesz könnyű, mert nagy a verseny. Nemcsak 2-3-4 erős csapat van, ezért ez a világ legjobb bajnoksága. Norvégiában nőttem fel, a Premier League-t és a Manchester Cityt néztem. Nagyon szeretném érezni a stadionok hangulatát és a szurkolók közötti rivalizálást„.

Borítókép: Erling Haaland EPA/PETER POWELL

További tartalmak