Musorujsag
Élő Eredmények

Arteta rárakta a terhet Jesusra és Zincsenkóra: Eddig körülöttük voltak a legjobbak, most ők következnek

Arteta rárakta a terhet Jesusra és Zincsenkóra: Eddig körülöttük voltak a legjobbak, most ők következnek

MTI
Mikel Arteta, az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal vezetőedzője szerint csapata "készen áll a szintlépésre", és a nyáron igazolt Gabriel Jesus, valamint Olekszandr Zincsenko segítheti a fiatalabb futballisták fejlődését.

„Meg vagyok győződve arról, hogy szintet tudunk lépni” – jelentette ki a 40 éves szakvezető, aki hangsúlyozta, közvetlen riválisaik már eleve erősebb kerettel rendelkeztek, és még így is szerződtettek négy-öt, esetenként hét játékost.

„Ez soha nem lesz könnyebb, ezért nekünk arra kell figyelnünk, hogy mit szeretnénk és mit tudunk tenni, mert egyszerre mindenre nincs lehetőség” – mondta Arteta.

Az Arsenal az előző idényben ötödikként zárt a Premier League-ben, a nyáron pedig összesen 75 millió fontért megszerezte a Manchester Citytől a brazil Jesust és az ukrán Zincsenkót.

„Ezek a futballisták éveken át úgy készülhettek és játszhattak, hogy a legjobbak voltak körülöttük és segítették a fejlődésüket. Most eljött az ő idejük, nekik kell támogatni a mi fiataljainkat, és megmutatni nekik, hogy mit jelent a győztes mentalitás” – fogalmazott a spanyol tréner.

Az Arsenal pénteken este kezdi a Premier League 2022/23-as idényét a Crystal Palace vendégeként, ez lesz az új szezon első mérkőzése az angol bajnokságban.

Borítókép: Mikel Arteta (Fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek