Musorujsag
Élő Eredmények
×

Guardiola megszólalt Bernardo Silva esetleges távozásával kapcsolatban

Guardiola megszólalt Bernardo Silva esetleges távozásával kapcsolatban

m4sport.hu
Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője egyelőre nem zárja ki, hogy a portugál Bernardo Silva még nyáron elhagyhatja a klubot.

Komoly csapások érték ezen a nyáron a Manchester City játékoskeretét, hiszen elhagyta már a klubot Gabriel Jesus, Olekszandr Zincsenko és Raheem Sterling is, ráadásul valamennyien rivális csapathoz igazoltak, hiszen előbbi kettő az Arsenal, utóbbi a Chelsea játékosa lett. Ráadásul a sajtóban Bernardo Silva esetleges eligazolásáról is suttognak, a hírek szerint – az átigazolási fronton meglehetősen kamikaze-politikát folytató – Barcelona szerződtetné.

„Imádtam a távozókkal együtt dolgozni, nagyszerű karakterek voltak, segítették a csapat fejlődését – mondta Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a Sky Sportsnak. – A klubváltásuk mögött ezer indok állhat, néha a klub, néha a játékos vagy épp az ügynökök kezdeményezik.

Ezerszer elmondtam: mindig az a legfontosabb, hogy a játékos mit akar. Csak azt a futballistát lehet segíteni, aki boldog a csapatnál.”

A spanyol szakvezető külön kitért Bernardo Silva esetére is.

„Nyilvánvalóan azt szeretném, ha Bernardo nálunk folytatná, egy nagyon különleges játékos az öltözőben, fogalmam sincs, mi lesz vele. Őszintén mondom: fogalmam sincs – hangsúlyozta Guardiola. – Egyelőre nem tudok róla, hogy bármilyen ajánlat is érkezett volna érte, folyamatosan edz, készül a bajnoki rajtra velünk. De nem tudom kizárni a távozását, mert ez a futball, bármi megtörténhet. A játékosoknak vannak álmaik a pályafutásukkal kapcsolatban, én meg nem az az ember vagyok, aki ennek útjába állna.”

A portugál válogatott játékos 2017 nyarán érkezett a Manchester City-hez, a mögöttünk hagyott évadban 50 tétmeccsen 13 gólt szerzett. Szerződése még három évig érvényes, értékét a Transfermarkt 80 millió euróra becsüli.

A Manchester City címvédőként várja a Premier League rajtját, vasárnap délután a West Ham otthonában szerepel az első fordulóban.

Borítókép: Pep Guardiola (j) és Bernardo Silva (Fotó: EPA/ANDREW YATES)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek