Musorujsag
Élő Eredmények
×

Klopp a katari foci vb-ről: Ha erről kezdek beszélni, nagyon ideges leszek

Klopp a katari foci vb-ről: Ha erről kezdek beszélni, nagyon ideges leszek

m4sport.hu
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere szerint nagyon rossz időpontban rendezik a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságot, amely a hagyományokkal ellentétben télen, november-decemberben rendeznek, így félbeszakítja az őszi-tavaszi rendszerű klubszezont és tovább súlyosbítja a futballisták amúgy is kritikus túlterheltségét.

A német szakember pénteki sajtótájékoztatóján, egy nappal a Fulham elleni PL-rajt előtt beszélt a világbajnoksággal kapcsolatos frusztrációjáról. Kiemelte, a vb december 18-i döntője után egy héttel már Premier League-fordulót rendeznek.

„Amikor megérkeztem a sajtótájékoztatóra, nyugodt voltam, de amikor feljön ez a téma, nagyon ideges leszek” – kezdte mondandóját.

„Látom a sajtóban megjelenő kritikus cikkeket, de mégis úgy érzem, bár mindenki tudja, hogy ami történik, nem helyes, nem beszélünk annyit róla, hogy annak hatása, eredménye is legyen.”

„De valaminek változnia kell” –

utalt arra Klopp, hogy a legmagasabb szinten játszó futballistáknak elképesztő mennyiségű mérkőzést kell játszania egy szezonban, amire a téli világbajnokság még rátesz egy lapáttal.

„Egyszerűen nem fenntartható, hogy folyamatosan topfutball megy a tévében, mi pedig csak ámulunk, hogy milyen nagyszerű is ez. Ez nem így működik.”

„Olyan ez a téma, mint a klímaváltozás. Mindannyian tudjuk, hogy nem mehet így tovább, de senki sem mondja meg, mit is kell tennünk valójában.”

„Miért nem mondja ki végre valaki, »kedves hölgyeim és uraim, FIFA, UEFA! Ennek vége!” Premier League, FA és a többiek, szintén«.”

„Arra kérem ezeket a szervezeteket, kezdjenek el kommunikálni egymással. Miért nincs egy olyan megbeszélés, amelyen minden résztvevő jelen van és végre semmi másról nem esik szó, csak a labdarúgás legfontosabb eleméről: a játékosokról?”

„Ebben persze magam is és az edzők közössége is felelős. Mi, akik huzamosabb ideje dolgozunk egy csapatnál, azért időről időre felhozzuk a témát, de a legtöbb edzőtől ez nem várható el, hiszen jönnek-mennek, érthető, hogy nem a labdarúgás hosszú távú hatásaival vannak elfoglalva, hanem a saját karrierjükkel. Ez sem könnyíti meg a változást.”

Végezetül azt mondta: „Ez a világbajnokság rossz időben és rossz döntések nyomán kerül megrendezésre.”

Borítókép: Jürgen Klopp (EPA/PETER POWELL)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek