Musorujsag
Élő Eredmények
×

Előrelépést jelentene Szoboszlainak a Napoli? Reagált a Leipzig középpályásának ügynöke

m4sport.hu | Kerényi Ervin
Marco Rossi a Corriere dello Sportnak úgy nyilatkozott a héten, szintlépést jelentene Szoboszlai Dominiknak, ha az RB Leipzigtől a Napolihoz igazolna. Esterházy Mátyás, a válogatott középpályás ügynöke a Magyar Nemzetnek nyilatkozva eloszlatta az esetlegesen felmerülő kétségeket: Szoboszlai nem tervez klubot váltani.
(fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A szövetségi kapitányt olasz lapok rendre megkeresik, amikor egy klubbal szóba kerül Szoboszlai Dominik, ami időről időre megtörténik – teljesítményét látva ez nem is meglepő.

Ezúttal a Napoli lengyel válogatott középpályása, a West Ham által csábított Piotr Zielinski esetleges távozása irányította a figyelmet – nem először – Szoboszlaira.

A kontextus azért is fontos, mert Rossi ezzel kapcsolatban felelt újságírói kérdésre:

„Dominik egy olyan fontos gárdánál van jelenleg, mint az RB Leipzig, amely Németország harmadik számú alakulata. Ha Nápolyba igazolna, újabb lépést tenne előre, ugyanakkor egy váltásnál minden egyes szempontot mérlegelni kell. Talán ő pótolhatná Piotr Zielinskit? Mindketten kétlábas játékosok, taktikailag nagyjából ugyanazon a poszton játszanak, hol a szélsőként, hol irányítóként. Úgy vélem, a Napoli számára megfelelő alternatíva lehet Szoboszlai, amennyiben Zielinski távozik.”

A legtöbben inkább arra kapták fel a fejüket, hogy az évről évre az olasz dobogóért harcoló Napoli valóban előrelépés lenne-e Szoboszlainak a Bundesligában hasonló szerepet betöltő, a Dortmund mellett a Bayern München fő kihívójaként induló Leipzig után.

(Ha a két csapat elmúlt években nyújtott Bajnokok Ligája-teljesítményét vesszük figyelembe, a válasz inkább nem. Illetve akkor sem, ha hozzátesszük, az AS Roma látványos megerősödésével a nyáron klublegendák sorát elvesztő Napoli könnyen kiszorulhat az olasz BL-indulók köréből.)

A játékos ügynöke, Esterházy Mátyás továbbra ezúttal is azt mondta el, amit korábban is hallottunk tőle:

„Mi nem foglalkozunk az átigazolási pletykákkal, de annyit elmondhatok, hogy jelen pillanatban egyáltalán nem szerepel a terveink között Dominik klubváltása. Dominik a kezdőcsapat tagja volt a két felkészülési mérkőzésen a Southampton és a Liverpool ellen, ahogy az idény első tétmeccsén, a Bayern München elleni szuperkupán is”jelentette ki a Magyar Nemzetnek.

„A vezetőedző számol vele, a klubnak nagy céljai vannak, ráadásul a BL-ben szerepelnek az ősszel. Elsüthetném a klisét, hogy a futballban gyorsan változhatnak a dolgok, de nem gondolom, hogy most bármi okunk lenne a váltáson töprengeni” – tette hozzá.

Az nem derült ki a menedzser szavaiból, a Napoli tett-e konkrét lépéseket, az ő álláspontjuk azonban világos. Azt azért megjegyezte, jelenthet valamit, hogy a 21 éves középpályás neve rendre felröppen a sportsajtóban, ha egy klubtól fontos játékos van távozóban.

„Örömteli, hogy Dominik sok csapatnak azonnali megoldást jelenthetne, így amikor távozik valahonnan egy fontos játékos, akkor képbe kerül az ő neve is.”

Szoboszlai Dominikot 2021 januárjában igazolta az RB Leipzig 22 millió euróért a Salzburgtól. Az előző szezonban 44 tétmérkőzésen összesen 10 gólt szerzett, emellett volt 8 gólpassza is, bár Domenico Tedesco decemberi kinevezését követően kevesebbszer tűnt fel a kezdőcsapatban.

Ahogyan Esterházy is utalt rá, ebben változást jelenthet a 2022/23-as szezon: a Liverpool elleni felkészülési és a Bayern München elleni Szuperkupa-mérkőzésen is kezdőként lépett pályára és gólpasszt is adott, csapata azonban 5–3-as vereséget szenvedett.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek