Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Chelsea 70 millió eurót és Marcos Alonsót ajánlja a Barcának Frenkie de Jongért

A Chelsea 70 millió eurót és Marcos Alonsót ajánlja a Barcának Frenkie de Jongért

m4sport.hu
A kékek a Manchester Uniteddel harcolnak De Jong aláírásáért, aki igazából maradna a katalánoknál.

A spanyol sport.es információi szerint a Chelsea labdarúgócsapata csereügyletet javasolt a Barcelonának. Ebben Marcos Alonsót és 70 millió eurót ajánlott cserébe a holland középpályás, Frenkie de Jong játékjogáért. Abban az esetben, ha De Jong nem akar a Chelsea-hez menni, az angol klub tízmilliónál kevesebbért adná el Alonsót a Barcának.

Az eset érdekessége, hogy De Jongnak 2026 nyaráig érvényes szerződése van a Barcelonával és már többször is jelezte, maradni szeretne. A katalánok korábban már kérték a középpályást, fogadja el a Manchester United ajánlatát, hogy helyet szabadítson fel a bérlistán, ráadásul Xavi is közölte vele, nem szerepel az elképzeléseiben és nem számít rá a következő szezonban, legjobb esetben védőként.

A Barcelona hetek óta szorgalmazza Alonso szerződtetését, a spanyol játékos állítólag már el is köszönt a londoniaktól és abban bízik, a jövő hét elején már a katalánoknál kezdheti az edzéseket. A londoniak azóta már igazoltak is a helyére, Marc Cucurellát szerződtették a Brightonból.

A Barcelona egyébként is szabadulna létszámfeletti játékosaitól, korábban a holland mellett Pierre-Emerick Aubameyangot és Memphis Depayt is felajánlották a londoniaknak. A két klub a nyáron egyszer már “megütközött” egymással, akkor a Barca nyert, mert sikerült megszereznie Raphinhát Tuchelék elől. A Barca a nyáron már igazolt a londoni csapattól, Andreas Christensen 2026-ig írt alá.

Egyelőre hét labdarúgóját – az öt új szerzeményt Robert Lewandowskit, Jules Koundét, Raphinhát, Andreas Christensent és Franck Kessié-t és az a két futballistá, akinek meghosszabbították a szerződését Ousmane Dembélét és Sergi Robertosemt – nem regisztrálhatja a 2022/23-as idényre a katalán klub, a szövetség tájékoztatása szerint az egyesület minden erőfeszítése ellenére “továbbra sem teljesíti a szükséges követelményeket”.

 

 

További tartalmak