Musorujsag
Élő Eredmények

A Dortmund 34 éves csatárt igazolt a súlyos beteg Haller pótlására

m4sport.hu
A Borussia Dortmund hétfőn közölte, leigazolta a Köln 34 éves francia csatárát, Anthony Modeste-et.

Szerződtetésére azért volt szükség, mert az Ajaxtól – a Manchester Cityhez távozó Erling Haaland helyére – igazolt Sebastian Hallerről nemrég kiderült, súlyos beteg, hererákkal diagnosztizálták, daganata rosszindulatú, kemoterápiás kezelésre van szükség.

Modeste egy szezonra szóló szerződést írt alá a Dortmunddal, sajtóhírek szerint 5 millió eurót fizettek érte. Jelentős Bundesliga-tapasztalattal rendelkező csatár, ezért is esett rá a választás. 190 mérkőzésen lépett pályára a német élvonalban, 83 gólja mellett 16 gólpassza van.

Az előző idényt 20 találattal zárta a Bundesliga hetedik helyen végző Kölnben, amely a MOL Fehérvár ellenfele lehet az Európa-konferencialiga selejtezőjének playoffkörében, amennyiben a magyar csapat továbbjut a a moldovai Petrocub Hincesti elleni párharcban. Mivel az első meccset 5–0-ra nyerték, erre elég jó esély mutatkozik.

„A Dortmund egy különleges lehetőséget kínált, hiszen 34 évesen esélyt kaptam, hogy megmutassam magam a Bajnokok Ligájában és a legmagasabb szinten bizonyítsak” – nyilatkozta Modeste a Dortmund hivatalos oldalának.

További tartalmak