Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Lewandowski meglőtte első gólját Barca-mezben, a Gamper-kupa MVP-je lett

Videó: Lewandowski meglőtte első gólját Barca-mezben, a Gamper-kupa MVP-je lett

m4sport.hu
"Előadás", ezzel az szóval jellemezte címlapján a Barcelona győzelmét a mexikói Pumas ellen a katalán Mundo Deportivo. A mérkőzésen a nyáron szerződtetett Robert Lewandowski megszerezte első gólját, mellé kiosztott két látványos gólpasszt. A gála után a klub elbúcsúztatta brazil legendáját, Dani Alvest.

Az 57. Joan Gamper kupán a Barcelona valósággal átgázolt a mexikói Pumas együttesén, köszönhetően – többek között új lengyel támadójának, Robert Lewandowskinak, aki a katalánok mezében megszerezte első gólját, mellette pedig Pedrit két olyan mesteri gólpasszal szolgálta ki, amilyenekre csak a legnagyobbak képesek. Talán nem véletlen, hogy a teljesítményét a torna legjobbjának (MVP) járó díjjal jutalmazták.

Lewandowski gólja:

És gólpasszai:

Az sem véletlen, hogy a meccset követően a kiszolgált 19 éves tehetség áradozott új csapattársáról: „Valóságos luxus Lewandowskival egy csapatban játszani”.

A csapat edzője, Xavi Hernández nem emelte ki a lengyelt, az egész csapatot dicsérte a magabiztos diadal után.

„Ma este minden kerek volt, nagyon boldog vagyok, hogy jó meccset játszottunk és elvarázsoltuk a szurkolóinkat. Ezt az utat kell járnunk. Elkaptuk a fonalat a játékban és az eredményekkel egyaránt, de tovább kell dolgoznunk, hogy ezt a szintet tartsuk. Az első benyomásaim nagyon jók, a 90 percek folyamán egy pillanatra sem szabad kiengedni, visszafogni a ritmust. Ma láttam, hogy 4-0 után egy kicsit megnyugodott a csapat, végül is ez csak egy barátságos meccs volt, de tétmérkőzéseken ezt nem engedhetjük meg magunknak. Minden pozícióban két jó játékosunk van, ettől a versenyhelyzettől az egész társaságban jobb a csapatszellem” – értékelte a győzelem után a klublegenda.

A legendáknál maradva, az vasárnap estének, éjszakának egy másik felemelő momentuma is volt a a Camp Nouban, hiszen elbúcsúztatták egyik legjobb jobboldali védőjüket, a brazil Dani Alvest, aki összesen 405 alkalommal lépett pályára Barca-mezben.

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/Alejandro Garcia)

További tartalmak