Musorujsag
Élő Eredmények

Hivatalos: Timo Werner visszatér Lipcsébe

Hivatalos: Timo Werner visszatér Lipcsébe

m4sport.hu
A válogatott támadó négy éves szerződést írt alá régi-új csapatánál.

Hivatalossá vált amiről napok óta cikkezett a német sajtó, Timo Werner a Chelsea-től visszatér korábbi sikerei színhelyére, az RB Leipzig együttesébe. A labdarúgó két éve igazolt a lipcseiektől a londoni együtteshez 53 millió euróért.

Az 53-szoros válogatott támadó 2016 és 2020 között erősítette a lipcsei csapatot, amelynek színeiben 158 tétmérkőzésen 93-szor volt eredményes és 40 gólpasszt adott. Ugyanakkor a londoni alakulatnál 89 tétmérkőzésén mindössze 23 gólt szerzett.

A 26 éves játékos négy évre, 2026-ig ír alá a Gulácsi Pétert, Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt foglalkoztató klubbal. Werner a szombati Köln elleni hazai bajnokin pedig már be is mutatkozhat régi-új csapatában.

Európa egyik legkeresettebb támadója volt, amikor a Kékek 2020 nyarán szerződtették, miközben élénken érdeklődött iránta a Liverpool, a Bayern München és az Atletico Madrid is.

Nagyon boldog vagyok, hogy újra az RB Leipzigben játszhatok. Nagyon jól éreztem magam itt 2016 és 2020 között, amikor újoncként remekül teljesítettünk a bajnokságban. Rekord gólkirályként távoztam a klubtól, de ez már a múlté, és előre tekintek, mert mind én, mind a klub fejlődött az elmúlt két évben” – mondta Werner, miután megpecsételte visszatérését.

Borítókép: Timo Werner (EPA/ALEXANDER HASSENSTEIN)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek