Musorujsag
Élő Eredmények

Sima kétgólos győzelemmel a Real Madridé az Európai Szuperkupa is

Sima kétgólos győzelemmel a Real Madridé az Európai Szuperkupa is

m4sport.hu
A BL-trófea után az Európai Szuperkupa is a madridiak vitrinjébe került, a Frankfurt mindent megpróbált, de nem volt esélye.

Helsinkiben csapott össze az Európai Szuperkupáért a BL-győztes Real Madrid és az Európa-ligában diadalmaskodó Eintracht Frankfurt. A spanyoloknak ez az első tétmeccse a szezonban, míg a német együttes egy súlyos, 6-1-es vereséggel érkezett, mivel a Bundesliga első fordulójában a Bayern München lelépte őket. A találkozó elején „ismerkedtek” egymással a csapatok, az első lehetőség a frankfurtiak előtt adódott, de nem tudtak élni vele.

Európai Szuperkupa:
Real Madrid (spanyol)-Eintracht Frankfurt (német) 2-0 (1-0)
Helsinki, Olimpiai Stadion, 31 042 néző v.: Michael Oliver (angol)
gólszerzők: Alaba (37.), Benzema (65.)
sárga lap: Alario (92.)
Real Madrid:
Courtois – Carvajal (Rüdiger, 85.), Éder Militao, Alaba, Mendy – Modric (Rodrygo, 66.), Casemiro, Kroos (Tchouaméni, 85.) – Valverde (Camavinga, 76.), Benzema, Vinícius (Ceballos, 85.)
Eintracht Frankfurt:
Trapp – Touré (Alario, 70.), Tuta, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode (Götze, 58.), Lenz – Kamada, Borré, Lindström (Kolo Muani, 58.)

A folytatásban átvette a játék irányítását a spanyol együttes, több veszélyes helyzetet is kialakított, de ezek kimaradtak. Egészen a 37. percig, akkor egy szöglet után visszafejelt labdát Alaba lőtt közelről a kapuba, így egygólos Real-előnnyel mehettek a szünetre a csapatok.

A második játékrészben ment előre a német együttes, de igazán komoly helyzetig nem jutott, míg a madridi kontrák több veszélyt jelentettek. A 61. percben a kapufa még mentett, de öt perccel később egy kontra végén Benzema 15 méterről talált be. Ezzel a góllal a francia támadó lett a madridiak második legeredményesebb gólszerzője, már csak Cristiano Ronaldo van előtte.

A hajrában mindent megpróbált a Frankfurt, de a madridi védelem sikeresen verte vissza a nem túl sikeres próbálkozásokat,  olykor a keményebb belépőktől sem visszariadva, így Ancelotti együttese a spanyol bajnoki cím és a Bajnokok Ligája-trófea után egy újabb értékes trófeát gyűjtött be.

A spanyol klub – 2002, 2014, 2016 és 2017 után – ötödször hódította el a trófeát, ezzel utolérte az AC Milant és az FC Barcelonát az örökrangsor élén. A Real olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti negyedik Szuperkupa-diadalát ünnepelhette, kétszer az AC Milannal és immár kétszer a jelenlegi csapatával ért a csúcsra.

Borítókép: David Alaba gólöröme az Eintracht Frankfurt elleni fináléban. EPA/Petteri Paalasmaa

További tartalmak