Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Fiola Attila: Sajnálom, hogy nem tudtuk feltenni az i-re a pontot

Fiola Attila: Sajnálom, hogy nem tudtuk feltenni az i-re a pontot

m4sport.hu
A szöglet után kapott gólok miatt bosszankodtak leginkább a MOL Fehérvár FC játékosai a Köln elleni Ekl-visszavágót követően.

„Nehéz mit mondani, mert tudtuk, hogy milyen lesz a játék képe, illetve azt is pontrúgásban erősek. Készültünk rá, hogy a rövidre rúgják, és onnan próbálnak csúsztatni. Erre kapunk két ilyen gólt. Amire készülünk. Nehéz ilyenkor mit mondani, mert abból kapunk gólt, ami meg van beszélve. Ha tiki-takával kijátsszák, és berúgják, akkor nem szól egy szót sem senki, de két ilyen pontrúgásból gólt kapni, az a fej kérdése” – utalt a fehérvári védő arra, hogy a Köln kétszer is szöglet után vette be a hazai kaput, gyakorlatilag eldöntve a párharc sorsát.

Fiola megjegyezte, „nem volt könnyű a sorsolásuk, nem ők voltak a párharc esélyesei, de megmutatták, hogy egy ilyen csapat elleni is van keresnivalójuk”.

„Sajnálom, hogy ennyi ember kijött a meccsre, mi pedig nem tudtuk feltenni az i-re a pontot” – fűzte hozzá.

A kapus Kovács Dániel is a két szögletgólt emelte ki értékelésében.

„Nem jó a hangulat, nagyon csalódottak vagyunk. Így a meccs után be kell ismernünk, hogy a Köln volt a jobb, kint sikerült a bravúr, de ez itthon is kellett volna. Nem ez volt a terv, hogy a tizedik percben már gólt kapunk, ráadásul kettőt kaptunk szögletből a rövidre, készültünk erre, meg volt beszélve, hogy védekezzünk majd ezeknél a szituációknál, de sajnos nem sikerült. Megérdemelten jutott tovább a Köln” – mondta.

„A kinti meccsből tudunk erőt meríteni, reményt adtunk a szurkolóknak, hiszen három-négy éve már nem azok az eredmények jönnek, amit szeretnénk, most viszont felcsillant az a remény, hogy bejutunk a csoportkörbe és véget vetünk ennek az időszaknak. Építkezni kell ezekből a mérkőzésekből” – így a hálóőr.

MTI/Koszticsák Szilárd

„Mindenek előtt gratulálok a Köln csapatának a továbbjutáshoz. Amelyik csapat idegenben három gólt tud szerezni, az megérdemli a dicséretet. Az már más kérdés, hogy hogyan kaptuk ezeket a gólokat, hiszen két pontrúgás után vették be a kapunkat, pedig készültünk erre. Nem összpontosítottunk eléggé a két bekapott gólnál, és rosszul is helyezkedtünk” – kezdte értékelését Michael Boris vezetőedző, aki a második játékrészben látott optimizmusra okot adó megmozdulásokat.

„Egyúttal viszont arról is beszélnünk kell, hogy mit tettünk, hiszen a második félidőben mentünk előre, próbálkoztunk. Ezek a megmozdulások büszkeséggel, de ugyanakkor szomorúsággal töltenek el. Úgy gondolom, hogy 180 perc alatt nem fér bele ennyi ilyen könnyen bekapott gól. Azt hiszem, Kölnben elértünk valami olyasmit, hogy ezek a szurkolók itt legyenek és buzdítsák a csapatot. Köszönet jár érte. Világos volt, hogy próbálkozik majd a Köln, és nyomást helyeznek ránk. Mindazonáltal nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a kapusuk a második félidőben két nagy védést is bemutatott, más mérkőzés kerekedett volna belőle, ha abból a két helyzetből egyszer betalálunk. Sajnos azt is ki kell emelnem, hogy a párharcok nagyobbik részét a kölni játékosok nyerték, és mindig hiányzott nálunk egy utolsó passz. Ez is jelzi az FC Köln minőségét” – mondta.

Borítókép: Székesfehérvár, 2022. augusztus 25. Eric Martel, a német csapat játékosa (elöl) és a fehérvári Fiola Attila a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában, a MOL Fehérvár FC - 1. FC Köln visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak