Musorujsag
Élő Eredmények

Búcsú 25 év után: felbontották Dárdai Pál szerződését a Herthánál

Búcsú 25 év után: felbontották Dárdai Pál szerződését a Herthánál

m4sport.hu
Megszűnt a szerződéses viszony a Hertha BSC és Dárdai Pál között, aki így 25 év után mond búcsút a berlini klubnak.

Dárdai Pál játékosként 1997-ben a BVSC-től igazolt a Herthához, ahol 2012 nyaráig klubrekordot jelentő 366 mérkőzésen lépett pályára. Már abban az évben elkezdte edzeni az U17-es gárdát, majd 2015-től 2019-ig az első csapat felkészülését irányította, közben megbízott szakvezetőként hét meccsen a magyar válogatott kispadján is ült. Két éve visszakerült a Hertha korosztályos csapatához, aztán tavaly januártól novemberig ismét a Bundesligában dolgozott. Az első csapatnál június végéig szólt a megállapodása, a junioroknál pedig határozatlan idejű kontraktussal rendelkezett.

A Bild beszámolója szerint a Hertha és Dárdai megegyezett a szerződésbontásról, az értesülést megerősítette Fredi Bobic ügyvezető is.

A lap úgy tudja, hogy – a korábbi értesüléseknek megfelelően – a Hertha „alacsony hétszámjegyű”, azaz milliós nagyságrendű összeget fizetett euróban végkielégítésként a berlini klublegendának. A szerződés felbontása azt is jelenti, hogy Dárdai Pál a továbbiakban bárhol vállalhat edzői megbízatást.

A Hertha nem maradt magyar tréner nélkül, Bódog Tamás Sandro Schwarz munkáját segíti másodedzőként.

Borítókép: Dárdai Pál (Fotó: MTI/AP/pool/Martin Meissner)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Dárdai második kirúgása tükörképe a Herthánál uralkodó, elképzelés nélküli káosznak
Mint ismert, november 29-én a Hertha menesztette edzőjét, Dárdai Pált. A vezetőségnél a pohár hétvégén, az Augsburg elleni meccs után telt be, amikor a csapat a 97. percben bukott két pontot a szintén kiesés elől menekülő rivális, az Augsburg ellen. Ezzel lezárult Dárdai második berlini megbízatása is. Mi vezetett idáig? Túl magasak lennének a klub elvárásai? Indokolt volt a magyar szakembertől való megválás és az együttes valójában meggyőzőbb teljesítményre is képes? Nélküle, mint az 2019 és 2021 között kiderült, nem igazán. És vele? Nos, arra láttunk már példát.
Külföldi futball
Már nem Dárdai Pál a Hertha vezetőedzője
A német élvonal 14. helyén álló Hertha hivatalos oldalán közölte hétfő délelőtt, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott magyar vezetőedzőjével, Dárdai Pállal.
Külföldi futball