Musorujsag
Élő Eredmények
×

Furcsa záradék: kiszivárogtak Lewandowski Barca-szerződésének anyagi részletei

Furcsa záradék: kiszivárogtak Lewandowski Barca-szerződésének anyagi részletei

m4sport.hu
A spanyol sajtó által megszellőztetett részletek alapján Robert Lewandowski a hetedik legjobban fizetett futballista az FC Barcelonánál, a lengyel sztárcsatár szerződése pedig tartalmaz egy szokatlan záradékot, amely arra az esetre jelenthet biztosítékot a katalán klub számára, ha a most 34 éves játékos „kiöregedne” a csapatból.

A Cadena Ser rádió beszámolóját a Bild szemlézte. A spanyol adó azt állítja, tudomására jutottak Lewandowski négy évre szóló szerződésének anyagi részletei. Ezek szerint a Bayern Münchentől nyáron érkezett lengyel sztárcsatár szezononként változó összeget keres: az első évben nettó 10 millió eurót, a másodikban 13 milliót, a harmadikban 16 milliót, a 2025/2026 idényben pedig, amelynek végén már csaknem 37 éves lesz, újra 10 milliót.

A Bild megjegyzi, hogy míg a Bayernnél Lewandowski volt a legjobban kereső játékos évi bruttó 24-26 millió eurós fizetéssel, addig a Barcelonánál csak a hetedik a sorban.

A Cadena Ser beszámolója szerint a szerződés állítólag tartalmaz egy záradékot is, amely alapján a Barcának joga van a kontraktus rendkívüli felbontására, ha Lewandowski szervezete már nem bírja a terhelést: ha a csatár a harmadik szezonjában a meccsek kevesebb mint 55 százalékán játszik a katalánoknál, a Barcelona már három év után felbonthatja a szerződését.

Lewandowski eddig a Barcelona mind a négy bajnoki mérkőzésén pályára lépett, háromszor végigjátszotta a meccset, egyszer a 74. percben lecserélték. A Real Sociedad és a Real Valladolid ellen duplázott, majd betalált a Sevillának is, így öt gólnál tart.

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/Raul Caro)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

PSG-Juventus és Inter-Bayern rangadókkal rajtol a BL-csoportkör az M4 Sporton
Nem kell tovább várni, mind a 32 csapat készen áll: kedd este kezdetét veszi az UEFA Bajnokok Ligája 2022/23-as szezonjának csoportköre. Az M4 Sport az előttünk álló idényben is minden játéknap legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését közvetíti élőben, amely után gólösszefoglalóval jelentkezünk, így nézőink semmiről sem maradnak le.
Bajnokok Ligája