Musorujsag
Élő Eredmények

Térdműtét vár Pogbára, lemaradhat a katari futball-vb-ről

Térdműtét vár Pogbára, lemaradhat a katari futball-vb-ről

mti
Térdsérülése miatt műteni kell Paul Pogbát, a világbajnoki címvédő francia labdarúgó-válogatott középpályását, aki emiatt lemaradhat a november 21-én kezdődő katari vb-ről.

Massimiliano Allegri, a 29 éves futballista klubja, a Juventus vezetőedzője hétfői sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a játékosnak muszáj lesz kés alá feküdnie.

„Arra kell számítanom, hogy januárban térhet vissza hozzánk, de természetesen remélem, hogy már a vb rajtja előtt bevethető lesz. Addig viszont kevesebb, mint három hónap van hátra” – fogalmazott Allegri, aki elárulta, Pogba hétfő reggel részt vett az edzésen, de a tréninget nem tudta befejezni.

A világbajnok francia középpályás már jó ideje küzd a térdsérüléssel, de nem akart műtétet. Helyette egy kezelést választott, amely azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pogba hat évig futballozott a Manchester Unitedben, nagy szerepet vállalt a franciák 2018-as vb-győzelmében, júliusban pedig aláírt – pályafutása során másodszor – a Juventushoz. A torinói csapatban ugyanakkor egyelőre nem lépett pályára tétmeccsen a sérülése miatt.

„A világbajnokság nem az én gondom, a Juventus viszont igen. Reálisan nézve nem lehetséges, hogy november előtt visszatérjen, de nekünk januártól lesz szükségünk rá” – jelentette ki Allegri.

A Juventus kedden lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában a Paris Saint-Germain vendégeként. A mérkőzést az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Paul Pogba (EPA/Alessandro Di Marco)

További tartalmak