Musorujsag
Élő Eredmények

Pjanic és Dzeko nem akar Oroszország ellen játszani – kritizálják a meccset leszervező bosnyák szövetséget

Pjanic és Dzeko nem akar Oroszország ellen játszani – kritizálják a meccset leszervező bosnyák szövetséget

mti
Hazai sztárjátékosok kritizálták a Bosnyák Labdarúgó Szövetséget, amiért úgy döntött, az ország válogatottja november 19-én felkészülési mérkőzést játszik Oroszországgal.

„Ez a döntés nagyon nem jó. Nem jutok szóhoz, de a szövetségben tudják, mit gondolok”nyilatkozta a 107-szeres válogatott Miralem Pjanic, aki ezen a héten igazolt az FC Barcelonától az Egyesült Arab Emírségekbe.

Az Inter csatára és a bosnyák válogatott történetének legeredményesebb játékosa, Edin Dzeko szintén ellenzi a mérkőzést és nem tervez pályára lépni, szándékát pedig közölte is a szövetséggel.

„Kiállok Ukrajna polgárai mellett ezekben a nehéz időkben” – jelentette ki.

Benjamina Karic, a bosnyák főváros, Szarajevó polgármestere közölte, ha nem változtatják meg a döntést, beszüntetik az eddig eredményes együttműködést a szövetséggel.

„Szarajevó mint az a város, amely a leghosszabb ideig az agresszorok ostroma alatt állt, és én mint polgármester határozottan elítéljük a labdarúgó-szövetség döntését” – írta közösségi oldalán.
Szarajevót 43 hónapig ostromolták 1992 és 1995 között a boszniai háború ideje alatt. Ez volt a modern európai történelem leghosszabb ostroma a 20. században.

A mérkőzést Szentpéterváron rendezik november 19-én, egy nappal a katari világbajnokság kezdete előtt. A tornára a bosnyákok nem jutottak ki, az oroszok pedig nem vehetnek részt rajta, mert februárban az európai és a nemzetközi szövetség is eltiltotta őket az ukrajnai háború miatt. Így a selejtezőben hiába érték el a pótkvalifikációt érő helyezést, abban már nem indulhattak el.

Az orosz válogatott legutóbb tavaly novemberében játszott mérkőzést, amikor 1-0-ra kikapott Horvátország vendégeként világbajnoki selejtezőn. Legközelebb szeptember 24-én Kirgizisztánban, majd novemberben a vb-résztvevő Iránnal vív barátságos mérkőzést.

Borítókép: EPA/FEHIM DEMIR

További tartalmak