Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ruud szerint népszerűsége nem vetekszik Haalandéval

Ruud szerint népszerűsége nem vetekszik Haalandéval

MTI
A norvég Casper Ruud szerint hazájában még úgy sem vetekszik a népszerűsége a Manchester Cityben futballozó Erling Haalandéval, hogy bejutott az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjébe.

Az északi ország versenyzői korábban inkább a téli sportokban voltak meghatározók, mostanra viszont egyebek mellett az atlétikában és triatlonban is adnak klasszisokat, miként labdarúgásban és teniszben. Ruud a honfitárs Haaland teljesítményéről azt mondta: “hihetetlen”, ahogyan elkezdte új klubjában, a Manchester Cityben a szezont, és honfitársaival együtt hisz abban, hogy minden adott számára a hasonlóan sikeres folytatáshoz.

Erling Haaland EPA/ANDREW YATES

„Öröm nézni, ahogyan egymás után lövi a gólokat. Jelenleg ő a legnagyobb sztár Norvégiában, és ez valószínűleg még sok évig így marad” – utalt arra, hogy ezen az sem változtat, ha esetleg megnyeri a US Open vasárnapi döntőjét és azzal az ATP-világranglista élére kerül, hasonlóan döntős spanyol ellenfeléhez, Carlos Alcarazhoz, aki a trófea mellett a világelsőségért is játszik majd.
Ruud szerint fiatal játékosként biztos mindketten érezni fogják a meccsen ezt a kettős terhet. Hozzátette: Alcaraznak igyekszik visszavágni a korábban elszenvedett vereségekért, míg karrierje második Grand Slam-döntője előtt azt emelte ki, hogy az elsőn, idén a Roland Garroson a rutinos spanyol Rafael Nadal “nagyon megverte”.

Casper Ruud a világelsőségét is harcban lesz a US Open döntőjében Carlos Alcaraz ellen. (Fotó: MTI/EPA/CJ GUNTHER)

„Akkor azt kívántam, ha legközelebb GS-döntőbe jutok, akkor ne Rafa legyen az ellenfél a Roland Garroson. Attól a vereségtől egy kicsit felkészültebb lettem, legalábbis tudom, hogy mi vár rám, amikor kimegyek a pályára: kikészítve a trófea, telt ház és rengeteg híres ember” – nyilatkozta a norvég teniszező, aki reméli, ez a tapasztalat a segítségére lesz Alcarazzal szemben, aki először jutott GS-viadalon fináléba.

Borítókép: EPA/SARAH YENESEL

További tartalmak