Musorujsag
Élő Eredmények
×

Majd' 70 éve nem láttunk olyan szenvedést az Inter, Juve, Roma, Milan négyestől, mint vasárnap

Majd' 70 éve nem láttunk olyan szenvedést az Inter, Juve, Roma, Milan négyestől, mint vasárnap

m4sport.hu
Nem a nagy csapatok napja volt vasárnap az olasz labdarúgó-élvonalban, az összesen 77 bajnoki címmel büszkélkedő Inter, Juventus, Roma, Milan négyes összes tagja kikapott, amire legutóbb 67 éve volt példa.

A sort az Udinében az utóbbi időben rendre szenvedő (immár zsinórban három vereség) Inter nyitotta, majd a rekordbajnok maradt szégyenben az eddig nyeretlen újonc, a Monza vendégeként.

Az AS Roma kora esti veresége már nem volt ekkora meglepetés, hiszen José Mourinhóék a vitézkedő Atalantával szemben maradtak alul, és a nap rangadóján az éllovas Napoli milánói győzelme sem a sokkoló kategóriába tartozik, ha a csapatok formáját nézzük.

Az azonban nem mindennapos, hogy a fenti négyes egy napon maradjon pont nélkül a Serie A-ban. Sőt, mint a Corriere dello Sport felhívta a figyelmet, legutóbb bő 67 évvel ezelőtt, 1955. február 13-án fordult elő hasonló az olasz élvonalban.

Akkor az Inter a SPAL csapatától (0–2), a Juventus a Laziótól (1–2), a Roma a Genoától (0–1), a későbbi aranyérmes Milan pedig a Sampdoriától kapott ki (1–3).

Borítókép: Olivier Giroud méltatlankodik a Napoli elleni rangadón (Fotó: EPA/MATTEO BAZZI)

További tartalmak