Musorujsag
Élő Eredmények

Lothar Matthäus szerint a német válogatottnak önvizsgálatot kéne tartania a hiányposztok miatt

Lothar Matthäus szerint a német válogatottnak önvizsgálatot kéne tartania a hiányposztok miatt

MTI
Lothar Matthäus korábbi magyar szövetségi kapitány szerint a magyarokkal azonos Nemzetek Ligája-csoportban szereplő német labdarúgó-válogatottnak nem csak csatárposzton vannak gondjai.

A 61 éves német válogatottsági rekorder a Welt című napilapnak adott interjúban azt mondta, a Nationalelf jó úton halad a november 20-án kezdődő katari világbajnokságot illetően, ugyanakkor a sportági szövetség (DFB) a felelős azért, hogy bizonyos posztokon nem megfelelő a játékosok fejlődése.

„Alig van jól felépített jobb- és baloldali védőnk, emiatt pedig a DFB-nek fel kell tennie a kérdést, hogy mit csinált rosszul az elmúlt években. Ugyanakkor azt gondolom, hogy a futballisták felépítését illetően már rájöttek a gondokra és folyamatosan változtatnak bizonyos dolgokon az edzésmunkát illetően” – nyilatkozta Matthäus.

A játékosként világ- és Európa-bajnok szakember „nagyon fontosnak” nevezte a németek következő két Nemzetek Ligája-mérkőzését. Hansi Flick szövetségi kapitány együttese pénteken Lipcsében a magyarokat fogadja, három nappal később pedig Anglia vendége lesz a Wembley Stadionban.

„A kapitány talán egy-két helyen kipróbál új játékosokat, de nyolc-kilenc poszton egyértelmű, hogy kik lesznek a kezdők, javarészt a Bayern Münchenből válogatva” – vélekedett Matthäus.

Ami a németek vb-keretét illeti, Matthäus nem számít arra, hogy valaki „meglepetésszerűen” bekerül a Katarba utazók közé.

„Szerintem túlságosan sok is a lehetőség, így lesznek olyanok, akiknek csalódottan kell majd tudomásul venniük, hogy nem mehetnek a vb-re” – mondta Matthäus, aki reményét fejezte ki, hogy Florian Wirtz, a Bayer Leverkusen 19 éves támadója még a vb előtt felépül keresztszalagszakadásából és ott lehet Katarban.

Borítókép: Hansi Flick edzést tart a német válogatottnak 2021. szeptember 1-jén (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

További tartalmak