Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Csalódott vagyok” – nem erre számított a Bayern München nyári igazolása

„Csalódott vagyok” – nem erre számított a Bayern München nyári igazolása

m4sport.hu
A jelenlegi helyzettől egyáltalán nem boldog Ryan Gravenberch, a Bayern München nyáron szerződtetett labdarúgója.

A 20 esztendős holland utánpótlás-válogatott tehetség a nyáron 18.5 millió euróért igazolt az Ajaxtól a müncheniekhez – a német szurkolók nagyon sokat vártak Ryan Gravenberchtől, akinek fiatal kora ellenére a Transfermarkt piaci portál már most 35 millió euróra becsüli az értékét, s nem is véletlen, hogy az egyik legnagyobb fiatal tehetségként tartják számon az európai labdarúgásban.

Hiába azonban a váltás, Gravenberch egyelőre nem tudta beverekedni magát Julian Nagelsmann együttesébe, eddigi nyolc tétmérkőzésén mindössze 218 percet töltött a pályán. Mivel alig játszik, Gravenberch nem kapott meghívót a holland felnőttválogatottban, s hiába szerepelt ezt megelőzően tíz alkalommal is az együttesben, néhány napja már csak az U21-es alakulatba hívták be.

A játékos nem is tagadja, csalódott a kevés játéklehetőség miatt – Gravenberch ezt az ESPN kérdésére árulta el.

„Őszintén, igen, az vagyok. Te játszani szeretnél, de az edző más játékosokat részesít előnyben. El kell fogadnom, de nehéz. Több lehetőséget reméltem, de higgadtnak kell maradnom.”

A középpályásnak 2027 nyaráig van érvényes megállapodása a Bayern Münchennel, de a jelenlegiek szerint elképzelhető, hogy a tehetség akár már a januári átigazolási idényben elhagyja a német rekordbajnokot.

 

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak