Musorujsag
Élő Eredmények
×

Menesztették a Zürich vezetőedzőjét, Szabics Imrével is szerződést bontott a klub

Menesztették a Zürich vezetőedzőjét, Szabics Imrével is szerződést bontott a klub

MTI
Menesztették a svájci bajnoki címvédő FC Zürich labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról Franco Fodát, miután a csapat nyeretlenül áll az utolsó előtti helyen a bajnokságban, az Európa-liga csoportkörének első két fordulójában pedig egyformán kikapott.

 

Fodát júniusban nevezték ki a zürichi együttes élére, most viszont Ancillo Canepa elnök közölte, a sikertelen szereplés miatt megváltak a szakembertől. A klub egyelőre nem számolt be arról, hogy ki lesz az 56 éves edző utódja.

Foda négy évig volt osztrák szövetségi kapitány – ott másodedzőként Szabics Imre segítette a munkáját –, majd idén márciusban lemondott, miután az együttes kikapott Walestől a világbajnoki pótselejtezőn.

Az alakulat szerdai közleménye szerint nem csak Foda hagyja el a gárdát, szerződést bontottak többek között Szabiccsal is.

A Zürich az eredménytelen bajnoki szereplés mellett a Svájci Kupából is kiesett, az El-ben pedig előbb az Arsenallal, majd a norvég Bodö/Glimttel szemben is alulmaradt. Az európai kupasorozatban legközelebb október 6-án a PSV Eindhovent fogadja a svájci csapat.

 

Borítókép: MTI/Vasvári Tamás

További tartalmak