Musorujsag
Élő Eredmények

Robert Lewandowski: Érzelmileg ez volt életem legnehezebb meccse

Robert Lewandowski: Érzelmileg ez volt életem legnehezebb meccse

m4sport.hu
Robert Lewandowski először beszélt nyilvánosan arról, hogy milyen érzés volt a Barcelona színeiben ellenfélként játszani a Bayern München stadionjában, de egy lengyel lapnak arról is mesélt, milyen érzés a katalán csapatban játszani.

A nyári átigazolási szezon Robert Lewandowski átigazolásától volt hangos. A lengyel támadó nyolc év után hagyta ott a Bayern Münchent a Barcelona kedvéért. A klubváltás nem volt zökkenőmentes, a bajorok nem szerettek volna megválni legjobb játékosuktól és a csapat gólgyárosától.

„Az út nem volt könnyű, de ott vagyok, ahol lenni akartam. Ez egy plusz ösztönzés számomra, nem helyez nyomást rám, hanem könnyedséget és frissességet ad. Könnyebb mosolyogva játszani. A Barcelonába való átigazolás erőt adott, jót tett az önértékelésemnek, büszkeséget és teljességet érzek magamban. Tudtam, hogy sokat várnak el tőlem, hogy nekem kell eldöntenem a meccsek kimenetelét, de nem féltem ettől a szereptől. Örülök, de őszintén szólva nem számítottam arra, hogy ez ilyen simán megy, hogy a Camp Nouban a szurkolók ilyen gyorsan elkezdenek rólam énekelni. Az egész olyan érzést keltett bennem, mintha régebb óta lennék a Barcelonánál, mint amilyen régóta valójában vagyok. Minden gyönyörűen összeállt” – mesélte boldogan Lewandowski a lengyel Przeglad Sportowy sportoldalnak.

A beilleszkedés gyorsan ment új csapatában, a társakkal hamar megtalálta a közös hangot a pályán, amit mi sem bizonyít jobban, mint a nyolc meccsen elért 11 gólja ebben a szezonban, mindössze két mérkőzésen nem talált be az ellenfelek kapujába. A bajnokság első fordulójában a Rayo Vallecanónak, valamint a BL-csoportkörben volt csapatának, a Bayernnek. Mindent elárul Lewandowski góljainak fontosságáról, hogy a katalánok egyik találkozón sem tudtak nyerni. Az utóbbiról ráadásul a 34 éves támadónak is rossz emlékei vannak.

„Hogy őszinte legyek, nem örültem, hogy ilyen hamar az Allianz Arénában kell játszanom. Érzelmileg ez egy olyan mérkőzés volt, ami nem hasonlított a többihez, a sportnál sokkal szélesebb dimenziója volt. Nyolc évet töltöttem Münchenben, több száz gólt lőttem, mindent megnyertem, amit csak lehetett, és hirtelen csapattársaimmal, barátaimmal kellett szembenéznem. Érzelmileg ez volt életem legnehezebb meccse, de úgy is kezelem, mint egy pecsétet, ami lezárja a Bayernnél töltött karrieremet. Az érzelmek felpezsdültek bennem, gólt akartam lőni, de képtelen voltam rá. Nyolc évet lehetetlen néhány hét alatt elfelejteni, de ez most már mögöttem van.”

A Münchenben ikonikus duót alkottak(fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

Egy dologtól nem tartott a müncheni utazás előtt, az pedig a szurkolók fogadtatása:

„Nem féltem a szurkolók fogadtatásától. Voltam már Münchenben a Barcelona játékosaként, és tudom, mit mondtak nekem a drukkerek, akikkel az utcán találkoztam. A Bayern-szurkolók intelligensek, ha arról van szó, amit a médiában írnak. Értelemmel tudnak olvasni, és meg tudják különböztetni az igazságot a hazugságoktól. Tudják és emlékeznek arra, hogy milyen ember voltam, hogyan viselkedtem, mit tettem, mit mondtam stb. Besétálni a stadionba, az öltözőbe, bemelegíteni a pálya másik felén, – ez egy egyedülálló élmény volt, számomra több mint egy mérkőzés, lehetetlen volt elfelejteni, kikapcsolni és elnémítani az érzelmeket. Győzni akartam és gólt lőni, de az érzelmek csak úgy bugyogtak bennem” – mondta Robert Lewandowski, aki nyolc év alatt 375 mérkőzésen 344 gólt szerzett, amit nehezen tudnának elfelejteni a bajor csapat szimpatizánsai.

A TELJES INTERJÚT EREDETI NYELVEN IDE KATTINTVA OLVASHATJÁTOK EL.

 

Borítókép: Robert Lewandowski (Fotó: EPA/Quique Garcia)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Busquets a szezon végén távozik, a Barcelona már keresi utódját - sajtóhír
Spanyol sajtóinformációk szerint a Barcelona egyik kulcsembere, a 34 éves Sergio Busquets nem hosszabbítja meg nyáron lejáró szerződését és terve szerint az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) folytatja pályafutását. A katalán klub már keresi lehetséges utódját, két komoly név szerepel a kívánságlista élén.
Külföldi futball