Musorujsag
Élő Eredmények
×

Horvátország átvette a vezetést, elmozdultak az utolsó helyről a franciák a Nemzetek Ligájában

Horvátország átvette a vezetést, elmozdultak az utolsó helyről a franciák a Nemzetek Ligájában

m4sport.hu
A horvát válogatott hazai pályán legyőzte Dániát a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziójában, ezzel átvette a vezetést az 1. csoportban. A franciák Ausztriát verték, így elmozdultak a csoport utolsó helyéről.

A forduló előtt még nyeretlenül az 1. csoport utolsó helyén álló franciák Kylian Mbappé és Olivier Giroud góljával diadalmaskodtak Párizsban, így feljöttek a harmadik pozícióba, míg az osztrákok visszacsúsztak negyediknek.

A dán válogatott közben biztosíthatta volna a részvételét az NL jövő júniusi négyes döntőjében, ehhez nyernie kellett volna Zágrábban, de nem járt sikerrel. A vb-ezüstérmes horvát csapat ugyanis 2-1-re győzött, és átvette a vezetést az 1. csoportban. Érdekesség, hogy a dánoknak ez volt a második vereségük a mostani NL-kiírásban, és az elsőt is a horvátoktól szenvedték el.

Az A divízió 4. csoportjában papírforma-eredmények születtek, a belgák otthon verték Walest 2-1-re, míg a hollandok Lengyelországban győztek 2-0-ra.

Ami az alsóbb osztályokat illeti, a kazah és a török válogatott a feljutott a B divízióba. A kazahok a 29. percben szereztek vezetést hazai pályán a fehéroroszok ellen, a vendégek az első félidő ráadásában azonban egyenlítettek. A házigazda a második félidő közepén is eredményes volt, így másodszor jutott előnyhöz, amelyet már meg tudott őrizni a lefújásig. A négy győzelemmel és egy döntetlennel álló kazahok ezzel már biztosan a C divízió 3. négyesének élén zárnak, függetlenül utolsó csoportmeccsük eredményétől.

A törökök hazai pályán hatgólos döntetlent játszottak Luxemburggal, így ők is behozhatatlan előnyre tettek szert a C divízió 1. csoportjában, azaz feljutottak a második osztályba.

Szintén a harmadik vonalban Szlovákia hazai pályán kikapott Azerbajdzsántól, így a két csapat helyet cserélt a tabellán.

A D divízióban Moldova 2-1-re nyert Lettország vendégeként, ezzel megmaradt az esélye a feljutásra, hiszen egy fordulóval a zárás előtt két pontra megközelítették Lettországot, amely négy győzelmet követően az első vereségét szenvedte el.

A Nemzetek Ligájában a B, C és D divízió csoportgyőztesei feljutnak, míg az A, B és C divízió csoportutolsói kiesnek. Az élvonal csoportelsői – a júniusi négy forduló után a magyar válogatott vezeti a 3. csoportot Németország, Olaszország és Anglia előtt – pedig jövő júniusban négyes torna keretében küzdenek meg egymással a trófeáért.

Nemzetek Ligája, 5. forduló:

A divízió:
1. csoport:
Franciaország-Ausztria 2-0 (0-0)
gól: Mbappé (56.), Giroud (65.)

Horvátország-Dánia 2-1 (0-0)
gól: Sosa (49.), Majer (79-), illetve Eriksen (77.)

Az állás:
1. Horvátország 10 pont
2. Dánia 9
3. Franciaország 5
4. Ausztria 4

4. csoport:
Belgium-Wales 2-1 (2-0)
gól: De Bruyne (10., 37.), illetve Moore (50.)

Lengyelország-Hollandia 0-2 (0-1)
gól:
Gakpo (14.), Bergwijn (60.)

Az állás:
1. Hollandia 13 pont
2. Belgium 10
3. Lengyelország 4
4. Wales 1

C divízió:
1. csoport:
Törökország-Luxemburg 3-3 (2-2)
Litvánia – Feröer-szigetek 1-1 (1-1)

Az állás:
1. Törökország 13 pont
2. Luxemburg 8
3. Feröer-szigetek 5
4. Litvánia 1

3. csoport:
Kazahsztán-Fehéroroszország 2-1 (1-1)
Szlovákia-Azerbajdzsán 1-2 (0-1)

Az állás:
1. Kazahsztán 16 pont
2. Azerbajdzsán 7
3. Szlovákia 6
4. Fehéroroszország 2

D divízió:
1. csoport:
Lettország-Moldova 1-2 (0-2)
Liechtenstein-Andorra 0-2 (0-1)

Az állás:
1. Moldova 13 pont
2. Lettország 12
3. Andorra 7
4. Liechtenstein 0

Borítókép: Borna Sosa és Andreas Skov Olsen a horvát-dán Nemzetek Ligája-meccsen (Fotó: EPA/Antonio Bat)

További tartalmak