Musorujsag
Élő Eredmények

A franciákat az ág is húzza, két újabb játékos sérült meg, egyikük sem utazik Dániába

A franciákat az ág is húzza, két újabb játékos sérült meg, egyikük sem utazik Dániába

mti
Sérülés miatt Jules Kounde és Mike Maignan sem utazhat a francia labdarúgó-válogatottal Koppenhágába, ahol vasárnap a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó fordulójában lép pályára az együttes az A divízióban.

A védő Kounde (Barcelona) és a kapus Maignan (AC Milan) csütörtökön egyaránt a kezdőcsapatban kapott lehetőséget az Ausztria ellen otthon 2-0-ra megnyert NL-találkozón, de előbbit a 23. percben, utóbbit a szünetben kényszerű okokból le kellett cserélni. A francia szövetség pénteki közlése alapján Kounde bal combizma, Maignan bal vádlija sérült meg, és az orvosi vizsgálatokat követően visszatérnek klubjaikhoz. Hozzátették: Didier Deschamps szövetségi kapitány csak a kapus helyére hívott be helyettest a dánok elleni összecsapásra, a rutinos Steve Mandanda (Rennes) személyében.

A világbajnoksághoz hasonlóan a Nemzetek Ligájában is címvédő franciák az 1. csoportban öt fordulót követően öt ponttal a harmadik helyen állnak, a 10 pontos horvátok, valamint a 9 pontos dánok mögött, és mindössze egy ponttal az osztrákok előtt, így még veszélyeztetve vannak a kieséstől is.

A franciak a szeptemberi NL-meccseken több kulcsjátékosra nem számíthattak sérülés miatt. Paul Pogbának (Juventus) még a katari világbajnokságon való részvétele is kérdéses, rajta kívül ezúttal nem volt a keretbe jelölve Karim Benzema (Real Madrid), N’Golo Kanté (Chelsea), Lucas Hernández (Bayern München) és Presnel Kimpembé (Paris Saint-Germain) sem, míg Lucas Digne (Aston Villa), Theo Hernandez (AC Milan), Boubacar Kamara (Aston Villa) és Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) friss sérülése miatt dőlt ki, a visszatérés előtt álló Adrien Rabiot (Juventus) pedig még nem volt bevethető állapotban.

Borítókép: A francia Jules Kounde (k) és az osztrák Marcel Sabitzer (j) a labdarúgó Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, az A divízió 1. csoportjában játszott Franciaország - Ausztria mérkőzésen Saint Denis-ben 2022. szeptember 22-én. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

További tartalmak

Kapcsolódó hírek