Musorujsag
Élő Eredmények
×

"Hansi, így nem fog működni!" - riadót fújt a német sajtó a magyar győzelem után, 8 héttel a katari vb kezdete előtt

mti
A német sajtó csalódottan értékelte a labdarúgó-válogatott teljesítményét azok után, hogy péntek este 1-0-ra kikapott Lipcsében a magyaroktól a Nemzetek Ligája élvonalában.

A Bild a közelgő katari világbajnokságra utalva azt írta címlapján: Hansi, így nem fog működni!

forrás: Bild

A csoportelsőség elúszott, a vb-félelem megérkezett…

Németország 1-0-ra kikapott Magyarországtól, így biztosan nem jut be a legjobb négy közé a Nemzetek Ligájában. Ami azonban sokkal fontosabb: pontosan két hónappal a japánok elleni rajt előtt kezdhetünk aggódni a katari vb miatt” – fogalmazott az újság.

A Kicker szerint hiányzott az átütőerő a Nationalelf játékából, és bár játékban a magyar csapat fölé nőttek, küzdeni akarásban és futómennyiségben alulmaradtak, ez pedig döntő jelentőségű volt.

“A német válogatott először kapott ki Hansi Flick szövetségi kapitány irányításával. Szalai Ádám látványos gólja után nem sikerült kiegyenlíteni” – írta a lap. Megjegyzik, nem is az eredmény a fájó, hanem a német válogatott önbizalmára gyakorolt hatása nyolc héttel a japánok elleni vb-csoportmeccs előtt.

A pénteki volt egyébként Hansi Flick német szövetségi kapitány 14. mérkőzése a kispadon, kilenc győzelem és négy döntetlen után érkezett el az első vereség.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is azt emelte ki, hogy ez volt az első kudarca, a szakembernek ezúttal nem sikerült győztes taktikával pályára küldenie csapatát.

“Nem működött a szakvezető terve. Egyáltalán nem működött a németek játéka, a magyarok egy csodagóllal győztek” – így a lap.

A Süddeutsche Zeitung szerint a péntek este mutatott forma éppen az ellenkezője volt annak, mint amit a vb-n várnak, Hansi Flick vezetésével a leggyengébb első félidejét produkálta a nemzeti együttes.

“A magyaroktól elszenvedett kijózanító 1-0-s vereség után Németország már nem nyerheti meg a Nemzetek Ligáját” – emelte ki az újság.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Új magasságok: Magyarország biztosan első kalapos lesz a 2024-es Eb selejtezőjében
Péntek este eldőlt, a magyar labdarúgó-válogatott <a href="https://m4sport.hu/magyar-foci/labdarugas/cikk/2022/09/23/szalai-adam-csodagoljaval-nemetorszagban-is-gyozott-a-magyar-valogatott-bennmaradtunk-a-nemzetek-ligaja-elitjeben" target="_blank" rel="noopener">Németország 1-0-s legyőzésével</a> biztosan az első vagy második helyen végez a Nemzetek Ligája A divíziójának 3-as (halál)csoportjában, Németországot és Angliát megelőzve. Hétfőn, az Eb-győztes Olaszország elleni zárómérkőzésnek a csoportgyőzelem és az ezzel járó négyes döntős szereplés lesz a tétje, de két komoly sikert már most is elkönyvelhet Marco Rossi együttese: a következő kiírásra is az NL-elit tagja marad és az első kalapból várhatja a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének sorsolását.
Külföldi futball
Marco Rossi: Jó lenne, ha Olaszország ellen is betalálna
Marco Rossi szövetségi kapitány hatalmas eredménynek tartja, hogy a magyar labdarúgó-válogatott pénteken 1-0-ra legyőzte a német csapatot és benn maradt a Nemzetek Ligája élvonalában. Azt is reméli, hogy Szalai Ádám búcsúja a nemzeti csapattól még ennél is szebb lesz és betalál az olaszok ellen is.
Magyar válogatott