Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Micsoda Magyarország!” – a nemzetközi sajtó is megemeli kalapját a halálcsoport áldozatának gondolt magyarok előtt

„Micsoda Magyarország!” – a nemzetközi sajtó is megemeli kalapját a halálcsoport áldozatának gondolt magyarok előtt

m4sport.hu
Megérdemelt magyar győzelemről írtak a nemzetközi sportsajtóban a Németország–Magyarország (0–1) Nemzetek Ligája-meccs kapcsán.

As (spanyol): „Magyarország lehozta Flicket a felhők közül”

Az egyik legnagyobb példányszámú spanyol sportnapilap emlékeztet, mióta Hansi Flick átvette a válogatottat Joachim Löwtől, most először szenvedett vereséget a Nationalelf (a péntekit megelőző 13 meccsén veretlen maradt). Az As szerint Flick csapata ötlettelenül játszott a Rossi által összerakott védőfal ellen, és Magyarország megérdemelten győzött Lipcsében, mégpedig Szalai Ádám nagyszerű góljával.

Marca (spanyol): „Magyar meglepetés Lipcsében”

A madridi lap szójátékkal (az egyébként magyart jelentő magiar szóval a varázslatra is utalt) „adta el” Marco Rossiék szenzációs győzelmét. A Marca megjegyzi, a 2-2-re végződött németországi Eb-meccsel ellentétben ezúttal összejött a magyar meglepetésgyőzelem a félelmetes ellenfél otthonában.

La Gazzetta dello Sport (olasz): „Micsoda Magyarország! Németországban is nyert, és az első helyért játszik Olaszországgal”

A rózsaszín újság a németek meddő és elképzelés nélküli játékáról ír, valamint arról, hogy újabb jelét adták, hogy valami nem stimmel, hiszen idei hét meccsükből csupán kettőt nyertek meg (négy döntetlen és most már egy vereség mellett). Ezzel szemben Marco Rossi csapata folytatta fantasztikus menetelését, és nem kis meglepetésre megerősítette vezető pozícióját a négyesben, amelynek első helyéről az olaszok elleni, hétfői találkozó dönt.

Corriere dello Sport (olasz): „Magyarország 1-0-ra megverte Németországot, és maradt a csoport élén”

A római központú médium azt emeli ki írásában, a magyarok nem vettek tudomást, hogy előzetesen az áldozat szerepét osztották rájuk a csoportban, egy fordulóval a vége előtt vezetik azt, hétfőn pedig az NL négyes döntőjéért játszanak az olaszokkal. Mint írják, a lipcsei sikert Szalai Ádámnak köszönhetik, aki hasonló gólt szerzett pénteken, mint amilyet annak idején a jelenlegi olasz szövetségi kapitány, Roberto Mancini jegyzett a Lazio színeiben a Parma ellen.

Blick (svájci): „A baseli Szalai okozta Flick Németországának első vereségét”

Az alpesi ország egyik vezető lapjánál elsősorban a Baselban a mostani idényben eddig kevesebb mint 400 percet futballozó Szalai Ádám csodagóljáról szól a fáma, valamint óva intik a németeket, akik legutóbb 2004-ben szenvedtek vereséget Magyarországtól, a rá következő tornán, a portugáliai Eb-n pedig már a csoportban búcsúztak.

BBC (angol): „Magyarország a németek legyőzésével közelített az NL döntőjéhez”

A brit közszolgálati csatorna megfogalmazása szerint a magyar válogatott „pole pozícióban maradt” a négyes döntőért, miután a hétfőn visszavonuló Szalai látványos sarkazással eldöntötte a pénteki meccset. A BBC nem felejti el megemlíteni, hogy a magyarok egyedülálló sorozatot tudhatnak magukénak: az NL 2018-as indulásakor még a C divízióban szerepeltek, amit két feljutás követett, idén pedig már a négycsapatos finále kapuját döngetik.

Borítókép: Lipcse, 2022. szeptember 23. A győztes magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szalai Ádám csapatkapitány, a győztes gól szerzője a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkőzés után a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar csapat 1-0-ra nyert. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak