Musorujsag
Élő Eredmények

Svájc megtréfálta Spanyolországot, Portugália a csoport élén – jöhet a portugál–spanyol ki-ki rangadó a Nemzetek Ligájában

Svájc megtréfálta Spanyolországot, Portugália a csoport élén – jöhet a portugál–spanyol ki-ki rangadó a Nemzetek Ligájában

m4sport.hu
A spanyol labdarúgó-válogatott meglepetésre hazai pályán 2–1-re kikapott Svájctól a Nemzetek Ligája A divíziójában, a B jelű négyes 5. fordulójában, szombaton. Mivel Portugália kiütötte (4–0) a cseheket, így már Cristiano Ronaldóék vannak a kvartett élén – az utolsó fordulóban pedig jöhet a Portugália–Spanyolország ki-ki rangadó a csoportelsőségért.

 

A portugálok magabiztos sikert arattak idegenben a csehek ellen. A mérkőzés nem indult túl jól az andalúz csapatnak, a 15. percben Cristiano Ronaldo ütközött a hazaiak kapusával, aminek következtében az ötszörös aranylabdás játékosnak elkezdett vérezni az orra, s hosszas ápolásra szorult.

Az eset után a portugálok elkezdtek focizni – előbb Diogo Dalot 33. percben lőtt góljával megszerezték a vezetést, majd Bruno Fernandes találatával meg is duplázták azt. Az első félidő hajrájában a cseheknek lett volna lehetőségük a szépítésre, de Patrick Schick büntetőt hibázott.

A fordulás után a portugálok ott folytatták, ahol az első félidőben abbahagyták: az 52. percben a Dalot csavart a tizenhatoson kívülről a hálóba, majd az utolsó tíz percben a vérző orral is végig a pályán maradó Cristiano Ronaldo csúsztatását juttatta Jota a kapuba, ezzel beállítva a 4–0-s végeredményt.

A csoport másik mérkőzésén Spanyolország meglepetésre 2–1-re kikapott a forduló előtt még utolsó helyen álló Svájctól. A találkozó első gólját a nyári átigazolási időszakban a Manchester City csapatához szerződő belső védő, Manuel Akanji szerezte egy szögletet követően.

A folytatásban rákapcsolt a hat Barcelona játékossal a kezdőben felálló spanyol válogatott, ennek az 55. percben meg is lett az eredménye, ekkor Jordi Alba bombájával egyenlítettek a hazaiak, ám nem sokáig örülhettek, mivel három perccel később ismét vezetést szerzett Svájc – ekkor Akanji az előkészítő szerepét vállalta, és tökéletes passzt adott Embolónak, aki nem hibázott.

A gyors gólváltás után nem sok helyzet alakult már ki, így az eredmény sem változott, Svájc idegenben lepte meg a spanyolokat és nyert 2-1-re.

Nemzetek Ligája, 5. forduló
A divízió, 2. csoport
Spanyolország-Svájc 1-2 (0-1)
Csehország-Portugália 0-4 (0-2)

Az állás: 1. Portugália 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Svájc 6, 4. Csehország 4

 

Borítókép: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

További tartalmak